El Quiosc de PalmaActiva, el millor aparador per al “Pa d’Aquí”

Aquesta instal·lació de PalmaActiva ha acollit avui la presentació d’una app que permet geolocalitzar els forns que elaboren pa de forma tradicional.

El Quiosc de PalmaActiva, el millor aparador per al “Pa d’Aquí”
Amb motiu del Dia Mundial de Pa, l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI) ha presentat avui al Quiosc de PalmaActiva la nova app de la marca “Pa d’Aquí”. Avui 16 d’octubre, Dia Mundial del Pa, el Quiosc de PalmaActiva ha acollit un tast de pa gratuït entre les 9 i les14 hores, degustació oferta per l’IDI i per l’Associació de Forners i Pastissers.

El director general de Comerç del Govern, Miquel Piñol, ha presentat aquest matí la nova aplicació per a mòbils de “Pa d’Aquí. Forn i Tradició”, que permet geolocalitzar els forns adherits a la marca així com donar a conèixer la tipologia de pans considerats tradicionals a les Illes Balears. A través de l’app, les persones usuàries poden saber l’establiment de “Pa d’Aquí” que tenen més a prop, i els productes i les especialitats de cada forn. L’objectiu és que l’aplicació sigui una eina de promoció per als establiments que elaboren pa de forma tradicional, a més de posar en valor l’ofici de la forneria i tot el món que l’envolta.

L’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears) va crear juntament amb l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears el distintiu de qualitat “Pa d’Aquí. Forn i Tradició” per fomentar el consum de pa tradicional i saludable enfront de l’industrial.

La presentació de la nova aplicació s’ha dut a terme durant la celebració del Dia Mundial del Pa. Amb motiu d’aquesta data, l’IDI i l’Associació de Forners i Pastissers han organitzat un tast de pa gratuït al Quiosc de PalmaActiva de la plaça de l’Olivar de Palma. Durant tot el matí, la ciutadania ha pogut gaudir de pa acompanyat de sobrassada, oli, formatge i paté. En total, s’han repartit al voltant de vint quilos de pa de xeixa moreno.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació Rodrigo Romero, ha assistit al tast juntament amb el director general de Comerç del Govern, Miquel Piñol; la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis; el director general de Comerç de Palma, Fabrizio Di Giacomo; i el gerent de l’Associació de Forners i Pastissers, Josep Magraner.

La celebració del Dia Mundial del Pa ha servit per promocionar la marca “Pa d’Aquí”, que es pot trobar als forns i a les pastisseries de les Illes Balears amb obrador amb un mínim del 70% de productes d’elaboració pròpia i que elaborin al manco dues varietats considerades típiques de les Illes Balears. Actualment, a les Illes existeixen 304 establiments adherits a “Pa d’Aquí” –Mallorca en té 239–. Els pans considerats tradicionals de les Illes són el pa pagès (blanc o moreno), el pa de xeixa, el llonguet, el panet d’oli, les galetes fortes, la galeta d’oli, el cóc, la magraneta i la viena.

El tast de pa gratuït al carrer ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palma, que ha cedit el Quiosc de PalmaActiva per promocionar la marca “Pa d’Aquí”, i del Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca, Consell Regulador Denominació d’Origen Queso Mahón, Denominació d’Origen Oli de Mallorca, i Embotits Munar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.