El regidor Rodrigo Romero destaca que el Consell Municipal de Comerç serà un espai obert de debat que intentarà fer confluir els interessos municipals amb els del sector

Primera reunió d’aquest mandat d’aquest fòrum de participació i consulta sobre aspectes estratègics que afecten el comerç de Palma.

El Consell Municipal de Comerç reunit a PalmaActiva
Aquesta setmana ha tingut lloc a PalmaActiva la primera reunió d’aquest mandat del Consell Municipal de Comerç. Segons el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació Rodrigo Romero, “la intenció d’aquest equip directiu és que el Consell Municipal de Comerç sigui un espai de debat obert en el qual totes les entitats participants puguin proposar temes”. Romero afirma: “La nostra regidoria aposta per aquest format com a un espai de diàleg per a la planificació estratègica de l’activitat comercial de la ciutat, som receptius a les propostes dels participants i actuarem per fer confluir els interessos municipals amb els del sector”. “A més, farem arribar aquestes propostes a altres administracions supramunicipals”, ha afegit el regidor de Promoció Econòmica.

El Consell Municipal de Comerç és un fòrum de participació i consulta sobre aspectes estratègics que afecten el comerç de Palma. Aquest punt de trobada serveix per formular propostes per tal de donar suport al sector comercial en el marc de les competències de l’administració local. El Consell Municipal de Comerç està format per organitzacions reconegudes del sector com patronals i sindicats, i a cada sessió es pot convidar a participar, amb veu però sense vot, a altres entitats no relacionades directament amb el sector.

Durant la reunió, Romero ha informat sobre la primera edició del projecte d’Innovació Digital per al Comerç de Proximitat de PalmaActiva. El passat 16 de setembre va tenir lloc la darrera sessió d’aquest taller que s’ha desenvolupat des del mes de d’abril. Aquest ha estat un projecte pilot per fomentar la innovació tecnològica en el comerç de proximitat. Segons Romero, aquesta iniciativa tindrà continuïtat i PalmaActiva duplicarà la quantia dedicada.

L’edil de Comerç també ha informat de la bona acollida de les subvencions per al comerç de proximitat i per a establiments emblemàtics –la dotació econòmica de 100.000 i 20.000 euros respectivament s’ha exhaurit– i ha afegit que aquestes ajudes tindran continuïtat.

Romero ha destacat finalment que el proper 6 de novembre tindrà lloc a PalmaActiva una jornada sobre transformació digital en el comerç de proximitat. “Aquesta jornada té l’objectiu de transmetre la importància d’entendre que el moment que vivim representa un canvi sociològic en la manera de consumir productes i serveis i que el comerç de proximitat o tradicional ha de modificar les estratègies per a adaptar-se als nous estils de vida i als valors del nou consumidor”, assenyala Romero.

La composició del Consell Municipal de Comerç s’ha renovat amb la inclusió d’entitats i dels grups i de les àrees municipals en funció de la nova composició de l’Ajuntament. Els membres del Consell que han acudit a aquesta primera reunió d’aquesta legislatura són:

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació i president de PalmaActiva
Miquel Angel Capó, coordinador de Promoció Econòmica i Ocupació
Fabrizio Di Giacomo, director general de Comerç
Gariel Horrach, director general d’Urbanisme
Carmen Plaza, en representació d’AFEDECO
Rocío Gómez, en representació de PIMECO
José Sastregener, en representació d’USO
Carmen María Carmona, en representació de CCOO
Julio Martínez, del Grup Municipal PP
Alejandro Escriche, del Grup Municipal Ciudadanos
Sergio Rodriguez, del Grup Municipal Vox

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.