El mes de juliol l’atur a Palma va seguir la mateixa tendència pel manteniment dels ERTOS

El mes de juny Ciutat va tancar amb 224.008 persones afiliades

El mes de juliol l’atur no va experimentar canvis respecte al juny de 2020 pel fet que es mantenen els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), arribant Palma a registrar 30.608 persones aturades, el que suposa una disminució intermensual del 0,01%. Encara que si es compara la xifra amb juliol de l’any passat, l’atur va créixer el 71,30%. Durant el mes de juny la taxa d’atur a Palma es va situar en el 12,2% (el mes de maig va ser del 11,99%).  Aquestes són xifres de l’informe del mercat laboral a Ciutat elaborat per PalmaActiva.

Palma registrava 224.008 persones afiliades el passat mes de juny. Aquesta xifra implica una disminució intermensual del 0,3% respecte al mes de maig de 2020. En termes interanuals, hi va haver un descens del 10,61% de persones ocupades respecte al mes de juny de 2019.

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, ha valorat positivament que ja hagi començat la reactivació laboral gràcies a que l’atur del sector hoteler va baixar un 6,93% i ha recordat també que Palma i les Illes Balears són una de les zones que s’han vist més afectades per les conseqüències econòmiques i laborals de la crisi sanitària.