10 persones en atur de llarga durada contractades per PalmaActiva treballen com a informadors en programes educatius

10 de les 75 persones aturades de llarga durada, contractades per PalmaActiva, treballen com a auxiliars informadores per a l’Àrea d’Ecologia de l’Ajuntament durant 6 mesos, des del passat novembre fins al mes de maig. “Visibles” és un programa que compta amb la participació del SOIB i el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal SEPE i del Fons Social Europeu.

Aquestes 10 informadores concretament estan realitzant les seves tasques d’informació en diverses campanyes relacionades amb el medi ambient, els animals de companyia i el compliment de les ordenances municipals relacionades amb aquestes qüestions. El mes de novembre varen distribuir informació sobre la recollida de trastos d’EMAYA. Les setmanes abans de Nadal i durant les festes varen realitzar la campanya “Per Nadal, recorda el blau”, distribuint als comerços informació sobre la recollida selectiva del paper i cartó.

Simultàniament, aquestes informadores estan donant informació sobre la campanya “El teu ca té la necessitat, tu tens el deure”. Aquest programa d’informació i divulgació té dos camps d’actuació, un genèric, d’informació sobre l’ordenança dels animals de companyia i un altre específic sobre les zones d’oci caní (ZOC). Les dues campanyes fan especial incidència sobre la necessitat de retirar de la via pública els excrements dels cans i les sancions que suposa no fer-ho.

El batle de Palma, José Hila, ha destacat la importància del projecte per un doble motiu. D’una banda, “Visibles permet donar feina a 75 persones aturades de llarga durada, la majoria majors de 45 anys, i generar ocupació” i d’altra, “aquest projecte en concret ens permet fer arribar a la ciutadania de Palma una informació bàsica per a promoure les bones pràctiques de neteja i gestió dels residus, respecte als animals i compliment dels deures cap a ells”.

Iago Negueruela, conseller d’Insdústria de Treball, Comerç i Indústria, ha destacat que “Visibles és un programa destinat a donar ocupació a aquelles persones que més ho necessiten i que estan especialment en situació de vulnerabilitat”. El conseller ha afirmat que per a aquest Govern és bàsic “buscar llocs de feina per a aquestes persones, perquè després puguin tornar al mercat de treball amb l’empresa privada i puguin també tornar accedir al sistema de prestacions”. Negueruela ha donat la dada que des el Govern ja han destinat més de 800.000 euros per a aquests col·lectius a través de programes finançats pel Fons Social Europeu.

Per la seva banda, la tinent de batle d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol ha manifestat que amb el programa “Visibles” s’ha pogut incrementar la tasca d’informació i educació cap a la ciutadania, “fonamental per tots els projectes que tenim en marxa de millora de la neteja i de la recollida selectiva de residus”. “La implicació dels ciutadans és bàsica per a tenir una ciutat més neta i sostenible i gràcies a les informadores del programa Visibles poder arribar a més persones de Palma, parlar amb elles i distribuir informació”. Truyol ha explicat que en els propers mesos “aquests controladors continuaran amb aquesta campanya sobre els animals de companyia i també col·laboraran amb altres iniciatives educatives sobre la recollida selectiva, el reciclatge i la neteja de la ciutat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.