Conferència a PalmaActiva sobre emprenedoria amb producte local i ecològic

Joan Adrover, Miquel Calent, Susana Rincón, Carlos Feliu i Pepa Pelaez

Palma, 30 de juny de 2017.- PalmaActiva ha acollit avui la conferència “Emprenedoria amb producte local i ecològic”; un espai obert de trobada, intercanvi, debat i reflexió sobre iniciatives empresarials i generació de negocis al voltant del producte local i ecològic. La xerrada ha comptat amb la presència de tres de les propostes empresarials locals més engrescadores i amb més èxit: Miquel Calent (Can Calent), Joan Adrover (Sa Teulera) i Carlos Feliu (Can Feliu).

Adrover ha destacat que “Sa Teulera no és només un somni personal i familiar. És un projecte on s’uneix la materialitat i l’espiritualitat amb la cura de la terra”. Per la seva banda, Calent ha parlat sobre la terra, la família i el poble com a “tres conceptes que han d’estar presents en la nostra gastronomia. Cuinar és una forma d’estimar la terra”. Per últim, Carlos Feliu ha afirmat que “cal posar l’agricultura en el centre i reconèixer la importància de l’alimentació sana i ecològica”.

Aquesta xerrada s’emmarca en el nou pla estratègic de l’entitat, pel qual PalmaActiva treballa pel foment d’una economia basada en l’ètica, la sostenibilitat i la solidaritat, cercant un model de ciutat i de societat que garanteixi a les generacions venidores unes millors condicions de vida.

Els participants a la conferència han estat:

Miquel Vicens “Calent”: Xef i propietari del restaurant Can Calent a Campos. Aquest prestigiós cuiner és també l’impulsor del modern restaurant ¨Cuit¨ situat al Nakar Hotel. Calent ofereix una cuina mallorquina contemporània amb predomini del producte local, de temporada i ecològic.

Joan Adrover: Propietari de la finca de producció ecològica Sa Teulera, localitzada al terme municipal de Petra, on elaboren pans, confitures, pastissos, iogurts, formatges… que també comercialitzen a diferents botigues pròpies. Ven tota la seva producció ecològica dins l’illa, té 17 persones en plantilla.

Carlos Feliu: Propietari de l’agroturisme Can Feliu, a la finca de Son Dagueta de Porreres. Can Feliu és una empresa agroecològica en la qual es compatibilitza l’activitat turística amb la producció de vi i la venda de cereals a granel. La finca compta amb 13 hectàrees de vinya ecològica des de 1998, l’any 2011 va guanyar el segell biodinàmic europeu “Demeter”. Recentment ha obtingut la medalla de plata al Concurs Mundial de Brussel·les 2017 dels millors vins del món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.