El projecte AINA guanya el premi PalmaActiva al millor projecte empresarial

  • Els guardons, dotats amb 13.000 euros, arriben aquest any a la seva quinzena edició.
  • El batle de Palma José Hila ha presidit la cerimònia de lliurament de guardons.
  • L’IES Son Rullan ha guanyat el primer premi en la categoria d’estudiants
    .

El projecte AINA guanya el premi PalmaActiva al millor projecte empresarial
El projecte AINA guanya el premi PalmaActiva al millor projecte empresarial
El projecte AINA, de Javier Furones, ha guanyat avui el primer premi del concurs PalmaActiva als millors projectes empresarials. AINA és un xatbot turísitic, un programa d’intel·ligència artificial que simula mantenir converses i que centralitza totes les necessitats d’informació del turisme de Mallorca i permet als turistes accedir de manera senzilla i humanitzada als serveis que ofereix la nostra illa. Furones ha guanyat 4.500 euros per posar en marxa el seu negoci i també el premi especial de la Fundació Bit, que li permet estar durant sis mesos a l’incubadora d’empreses del Parc Bit.

Avui també s’han lliurant els premis PalmaActiva als millors projectes empresarials per a estudiants. El projecte guanyador ha estat Fitnessroad, de l’IES Son Rullan. Aquest projecte consisteix en una caravana gimnàs. Els alumnes guanyadors han rebut un xec de 2.000€ i el centre un xec de 1.000€ per a material tecnològic.

El batle de Palma José Hila ha presidit avui el lliurament dels premis PalmaActiva als millors projectes empresarials, que arribaven a la seva quinzena edició i a la cinquena en la categoria d’estudiants.

Durant la seva intervenció, el batle de Palma ha dit als participants: “Tots sou guanyadors, tots us emportau els coneixements i l’experiència que us aporta haver participat en aquest concurs. A Palma ens fa falta molta gent com vosaltres. Gent que es planteja reptes, que s’esforça… Emprenedors que creixen al temps que fan crèixer el seu projecte empresarial. Crec que per a tots vosaltres aquest no és un punt d’arribada, sinó un punt de partida”.

A més del batle, també han assistit a la cerimònia per part de l’Ajuntament Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball; Francisco Ducrós, coordinador general de Turisme, Comerç i Treball; Susana Rincón, gerent de PalmaActiva, i Pepa Peláez, directora general de Comerç. Aixímateix, al lliurament també han assistit representant de les entitats col·laboradores que formen part de la comissió que escull els guanyadors: Susana Munar, vicesecretària general de la Cambra de Comerç; Pere Fuster, director gerent de la Fundació Bit; Toni Gutiérrez, director de l’àrea jurídica d’ISBA; Pedro Ferragut, gestor comercial d’empreses de BMN i Javier Pérez, membre de l’executiva de Joves Empresaris.

Els premis PalmaActiva als millors projectes empresarials tenen com a objectiu detectar nous projectes empresarials i estimular la seva posada en marxa; millorar la capacitació dels futurs emprenedors reforçant els seus coneixements en la gestió i administració d’empresa donant-los suport en la fase de implementació i redacció del pla d’empresa; tutoritzar i acompanyar als projectes participants; i promoure la cultura emprenedora en la ciutat de Palma. Aquest any els premis incorporaven dues categories especials: un per al millor projecte d’economia social i un altra al millor projecte de dona emprenedora.
Per la seva banda, els premis PalmaActiva als millors projectes empresarials per a estudiants és un concurs d’idees empresarials per a centres escolars en el qual s’analitza una idea de negoci per mitjà d’un pla d’empresa. El concurs té com a principal objectiu recolzar i difondre la cultura emprenedora entre els estudiants i els membres dels centres educatius de Palma.

Participants

En el certamen als millors projectes empresarials han participat 56 projectes i 83 emprenedors. Van superar la fase formativa i van presentar el pla d’empresa, optant a premi, 25 projectes i 39 emprenedors. Els 83 emprenedors que han participat aquest any al concurs tenien una mitjana d’edat de 34 anys, un 54% eren homes i un 46% dones. Per sectors d’activitats, els més representatius han estat noves tecnologies (33%); serveis socioculturals (13%); turisme, restauració i hoteleria (13%); educació (9%); serveis a empreses (9%) i comunicació (9%).

Per la seva banda, a la cinquena edició dels premis als millors projectes empresarials d’estudiants han participat 7 centres educatius i 147 alumnes dividits en 38 grups. Finalment, 23 grups van lliurar el projecte final i optaven als premis finals.

PREMIS PALMAACTIVA ALS MILLORS PROJECTES EMPRESARIALS

1R PREMI – 4.500€
AINA
Promotor: JAVIER FURONES
Idea de negoci: “Xatbot” turísitic, programa d’intel·ligència artificial que simula mantenir converses i que centralitza totes les necessitats d’informació del turisme de Mallorca i permet als turistes accedir de manera senzilla i humanitzada als serveis que ofereix la nostra illa.

2N PREMI – 3.000€
ADN
Promotora: ROCÍO ZAMANILLO.
Idea de negoci: ADN és una empresa de base científica en l’àmbit de la nutrició personalitzada constituïda per dietistes-nutricionistes que ofereix assessorament individualitzat mitjançant eines com tests nutrigenètics, processos de “mindful-eating” i dietoteràpia.

3R PREMI – 1.500€
RAIMUNDO BURGER
Promotors: ALEJANDRO JAVALOYAS, MARTA JAVALOYAS, MARINA NOGUEROL I MERCÈ MORATÓ.
Idea de negoci: hamburgueseria gourmet que ofereix una selecció d’excel·lents hamburgueses fetes amb ingredients locals, de qualitat i de temporada.

PREMI MILLOR PROJECTE DONA EMPRENEDORA – 2.000€
JOPINION
Promotora: PETRA MESTRE.
Idea de negoci: portal web on els treballadors poden avaluar i opinar de forma anònima sobre les empreses en les que han treballat o treballen, compartint el seu grau de satisfacció laboral.

PREMI MILLOR PROJECTE D’ECONOMIA SOCIAL – 2.000€
COLCHÓN 2ª VIDA
Promotor: FRANCESC CANDEL
Idea de negoci: reciclar matalassos i somiers en desús i convertir la matèria primera resultat del procés de reciclatge en nous productes adequats per al consum.

PREMIS PALMAACTIVA ALS MILLORS PROJECTES EMPRESARIALS D’ESTUDIANTS

1R PREMI – 2.000€ / 1.000€
FITNESSROAD/IES SON RULLAN
Promotors: AINA AGUILÓ, BERNAT NADAL, SERGIO PÉREZ, FRANCISCA TEJADA I MARIA ISABEL VIDAL. Idea de negoci: caravana gimnàs.

2N PREMI – 1.000€
UHANE/EDIB
Promotors: ADRIÁN MARTORELL, CRISTIAN TORRECILLAS, ÁLVARO RODRÍGUEZ I NATALIA ALBERTÍ. Idea de negoci: unes ulleres de sol amb lents intercanviables.

3R PREMI – 500€
VULCANO/IES SON RULLAN
Promotors: JUAN DIEGO PÉREZ, ANDREA OLIVER, VICENÇ COLL, ALEJANDRO RUA I JAUME XAVIER NOGUERA. Idea de negoci: app per a entrenament personal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.