Alumnes-treballadors de PalmaActiva de “Palma Micromachine IV” adapten un ordinador de la biblioteca Josep Maria Llompart per a persones amb necessitats visuals i de mobilitat

Formen part del programa d’inserció laboral SOIB 30 Formació i Ocupació, adreçat a persones majors de 30 anys.

Visita a s'Escorxador
Visita a s’Escorxador

10 alumnes-treballadors de “Palma Micromachine IV” han adaptat avui un ordinador de la biblioteca Josep Maria Llompart per a persones amb necessitats visuals i de mobilitat. Aquests alumnes formen part del programa SOIB 30 Formació i Ocupació d’inserció laboral. Aquest és un projecte finançat pel SOIB mitjançant la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals. Els requisits per participar són ser major de 30 anys i estar inscrit com a demandant d’ocupació al SOIB.

Segons explica Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, que ha acudit a la biblioteca per veure com es desenvolupa aquesta adaptació, “estem fent aquesta feina ja que és una necessitat que ens va fer arribar la bibliotecària d’aquest centre; aquest és un projecte molt beneficiós per a les persones que en formen part i per a Palma, és un programa que volem que tingui continuïtat”. També ha acudit a veure com es desenvolupa aquest programa Ana Aguaded, directora del SOIB, Marcos Augusto, director general de Difusió Cultural, i Margalida Plomer, cap de Biblioteques.

“Palma Micromachine IV” és un programa mixt que combina la formació (certificats de professionalitat d’operacions auxiliars de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics) i la feina efectiva de manera periòdica, tant en les instal•lacions de PalmaActiva com en altres entitats gestionades per l’IMI (biblioteques i casals de barri). Les persones participants tenen un contracte per a la formació durant 12 mesos, del 16 de març de 2019 al 15 de març de 2020

La finalitat d’aquest projecte és millorar les possibilitats d’ocupació de deu treballadors i treballadores, a través de:

• La formació, s’obté un certificat de professionalitat complet i un parcial.
• L’adquisició d’experiència laboral en el sector del manteniment de sistemes microinformàtics, ja que es treballa en la gestió d’equipaments informàtics públics de l’Ajuntament de Palma; integrats en els equips de suport de l’IMI i de PalmaActiva, realitzen tasques de muntatge de components i perifèrics, testeig i verificació d’equips, manteniment de sistemes microinformàtics i suport a usuaris de dispositius informàtics.
• L’orientació laboral, formació i suport per a la recerca de feina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.