Dades del mercat de treball a Palma

Es manté la tendència dels darrers anys de baixada de l’atur al mes d’octubre.

Coordinador de la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, Miquel Àngel Capó
Miquel Àngel Capó, coordinador de la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació
El coordinador de la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, Miquel Àngel Capó, ha donat a conèixer avui les xifres del mercat de treball a ciutat. L’atur a Palma ha baixat un 0,88 per cent al mes d’octubre en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Tot i que en termes intermensuals hi ha un increment respecte al mes de setembre d’aquest 2019 d’un 11,53%, la qual cosa suposa que hi ha 2.147 persones més en situació d’atur en comparació amb el mes passat. Si es tenen en compte les dades interanuals, aquestes reflecteixen que es manté la disminució de l’atur en els darrers anys pel que respecta al mes d’octubre d’anys anteriors.

Pel que fa a l’afiliació (prenguen de mostra les dades del mes de setembre de 2019, que són les darreres de les quals es disposa) s’aprecia una lleugera davallada intermensual respecte al mes d’agost d’un 1,69%. Continua el creixement interanual en comparació amb el mes de setembre de 2018 (hi ha hagut un 2,39% més d’afiliacions) amb un total absolut de 244.381 persones afiliades. Això suposa que hi ha 5.693 persones més ocupades que al setembre de l’any passat (un 2,39% més)
El coordinador de l’àrea, Miquel Àngel Capó, ha assegurat que “aquestes xifres indiquen que en termes interanuals el mercat laboral de Palma aguanta molt millor l’atur que la resta de l’illa”.

La variació interanual de l’atur dels col·lectius específics revela una disminució, en el cas dels joves, aturats de llarga durada, majors de 45 anys així com l’atur de les dones. Amb tot, però, les dones continuen essent majoria, encara que en termes interanuals la xifra de dones en situació d’atur baixa respecte al mes d’octubre de 2018. Per edats els majors de 45 anys són el rang amb més persones aturades.

Respecte a les nacionalitats, 16.567 aturats eren de nacionalitat espanyola, 1.620 membres de la unió europea i 2.577 residents no comunitaris. En termes interanuals l’atur de la població espanyola baixa un 1,73%, mentre que l’atur dels nascuts a la unió europea i fora d’ella puja respecte al mateix període de 2018.

Per sectors econòmics on més ha disminuït en comparació amb l’octubre de 2018 és a l’Agricultura (-3,96%) i al Comerç (-3,68%). En comparació amb el mes de setembre de 2019 hi ha un augment a tots els sectors a excepció de la construcció (-3,57). L’increment més marcat està a l’hoteleria amb un 40%.

La variació interanual de contractació indefinida (que inclou les conversions de temporal a indefinit) segueix la tendència negativa iniciada el desembre de 2018.

En referència a la contractació del mes d’octubre Palma ha registrat 19.698 contractes laborals, això són un 6,13 per cent més de contractes respecte al mes de setembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.