20 alumnes estan obtenint certificats de professionalitat de carrosseria i d’electromecànica de vehicles gràcies a PalmaActiva i als programes de formació i ocupació SOIB Jove i SOIB 30

Mitjançant aquests programes, les persones participants tenen un contracte de formació i aprenentatge

Reparar llunes, substituir pastilles de frens, conformar peces de fibra, emmasillar interiors, reparar i pintar carrosseries, polir vehicles i fars, canviar amortidors… són algunes de les tasques que estan realitzant a l’EMT i Bombers els alumnes treballadors dels programes Palma Xapa i Mecànica, un projecte que desenvolupa PalmaActiva en el marc dels programes SOIB Jove i SOIB 30 Formació i Ocupació.

Aquests programes tenen una durada de 12 mesos i les persones participants tenen un contracte de formació i aprenentatge: obtindran dos certificats de professionalitat de nivell 1, un d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseries de vehicles i un altre d’operacions auxiliars de manteniment en electromecànica de vehicles.

Tant SOIB 30 com SOIB Jove combinen formació i experiència pràctica amb l’objectiu de millorar les competències professionals. Els participants faran aproximadament 1.700 hores de formació i de treball efectiu, gràcies als quals podran obtenir aquests certificats de professionalitat. Els programes tenen una durada d’un any, van començar el passat 14 d’octubre de 2020 i finalitzaran el 13 d’octubre de 2021. Mitjançant aquests dos projectes de Palma Xapa i Mecànica, PalmaActiva ha contractat durant 12 mesos 20 alumnes i 5 professionals.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, i la directora del SOIB, Pilar Ortiz, han vist avui la feina que estan desenvolupant a l’EMT els 20 alumnes. Tots dos han felicitat l’alumnat per haver estat escollit per participar a aquests programes i els han animat que aprofitin al màxim aquesta oportunitat. També han assistit a la visita Francesc Dalmau, regidor de Mobilitat Sostenible; Susana Rincón, directora general de Treball, i Mateu Marcús, gerent de l’EMT.

El regidor Rodrigo Romero ha destacat durant la visita que aquesta col·laboració entre PalmaActiva i SOIB permet que persones en situació d’atur puguin accedir a aquesta formació remunerada amb pràctiques reals de feina, “per així tenir més oportunitats de trobar feina i incorporar-se al mercat laboral”. “Des de l’Ajuntament, i concretament des de PalmaActiva, valoram molt els programes mixts de formació i ocupació i volem mantenir aquesta línia de col·laboració amb el SOIB”, ha afegit l’edil.