122 persones treballaran a l’Ajuntament de Palma en el segon torn de contractacions del programa SOIB Reactiva 2020

Mitjançant aquest programa de  contractació pública, PalmaActiva contracta en total 259 persones

 

122 persones del programa SOIB Reactiva 2020 s’incorporaran aquesta setmana a fer feina a l’Ajuntament de Palma en el segon torn que ha començat avui.

El batle de Palma, José Hila; el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero; i el director general de Model Econòmic i Ocupació del Govern, Llorenç Pou, han donat avui dematí la benvinguda a 47 d’aquests/es nous treballadors/es contractats per PalmaActiva, que faran feina durant 4 mesos a serveis d’interès general.

Gràcies a SOIB Reactiva 2020, PalmaActiva contracta en total 259 persones per fer feina a l’Ajuntament en dos torns. SOIB Reactiva 2020 és un programa del SOIB de contractació pública de persones desocupades a causa de la crisi econòmica per la COVID-19 i de persones desocupades de llarga durada.

En concret, en aquest segon torn de SOIB Reactiva 2020 s’incorporen a l’Ajuntament 2 persones de la línia 1, adreçada a joves menors de 30 anys a l’atur; 70 de la línia 2, adreçada a persones desocupades de 30 anys o més, en atur de llarga durada; i 50 persones de la línia 3, adreçada a persones desocupades de 30 anys o més, en atur de curta durada, afectades directament per la crisi de la COVID-19.

Els perfils professionals són molt diversos i hi ha auxiliars informadors/es; treballadors/es socials, peons/es de jardineria, netejadors/es, oficials/es electricistes, tècnics/ques de Qualitat, enginyers/es informàtics, jurídics/ques, arquitectes, peons/es fusters/es, etc.

Aquest projecte té un pressupost a Palma de 2.561.958,92 €, dels quals el SOIB aporta 2.251.796,33 i PalmaActiva 310.162,59 €.

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, ha agraït al SOIB l’esforç pressupostari fet per posar en marxa aquest programa que “vol ajudar tothom que per mor de la pandèmia no té feina, es tracta d’una oportunitat laboral pensada per donar resposta als col·lectius que en aquests moments són prioritaris i pateixen directament els efectes de la crisi”. Romero ha desitjat sort per als propers mesos a aquestes persones que avui començaven a fer feina contractades per PalmaActiva.

Per la seva banda, José Hila, batle de Palma, ha afirmat: “Les administracions públiques hem d’estar devora qui més ho necessita en moments tan complexos com els actuals. Us vull agrair per avançat la feina que fareu, que tindrà un impacte social a nivell de Palma, ja que realitzareu millores que repercuteixen en la qualitat de vida de la ciutadania. Treballareu a diferents àrees d’aquest Ajuntament i coneixereu com funciona aquesta administració, a més de saber com n’és d’important el servei que oferim i que ajudareu a impulsar”.

Per la seva part, Llorenç Pou, director general de Model Econòmic i Ocupació, ha destacat que el Govern ha fet un gran esforç i ha quadruplicat els recursos per dur a terme aquesta iniciativa amb l’objectiu d’avançar cap a la normalització del mercat de treball ordinari.

SOIB REACTIVA 2020.- SOIB Reactiva 2020 és un programa de contractació pública en ajuntaments i consells insulars de persones que no han pogut integrar-se en el mercat laboral a causa de la crisi econòmica causada per la COVID-19,  o persones desocupades de llarga durada, per tal que puguin mantenir les seves competències professionals i millorar l’ocupabilitat. Està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu, en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).