Gràcies al programa SOIB 30 PalmaMicromachine V, 10 alumnes es formen i fan feina en el sector del manteniment de sistemes microinformàtics

PalmaMicromachine V s’adreça a persones majors de 30 anys i està finançat amb fons del SOIB i de la Conferència Sectorial

Revisar, reparar i configurar els equips informàtics del centre de Formació de PalmaActiva, dels casals de barri i les biblioteques municipals, instal·lar sistemes tecnològics per adaptar la formació a les mesures COVID o col·laborar en les tasques de renovació del parc informàtic d’IMI són algunes de les feines que estan realitzant els/les alumnes treballadors/es del programa SOIB 30 Formació i Ocupació PalmaMicromachine V. Mitjançant aquest programa, 10 persones -5 homes i 5 dones- han pogut accedir a una feina a l’Ajuntament de Palma a la vegada que realitzen una formació vinculada, gràcies a la qual obtindran un certificat de professionalitat (CP), en aquest cas de nivell 1 d’operacions auxiliars de manteniment de sistemes microinformàtics i un mòdul complementari d’ofimàtica. PalmaMicromachine V és un programa gestionat per PalmaActiva en col·laboració amb I’IMI (Institut Municipal d’Innovació), que s’encarrega de proporcionar el treball efectiu. El programa té una durada d’un any i va començar el passat 14 d’octubre de 2020.

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, i Pilar Ortiz, directora del SOIB, han visitat els alumnes treballadors i els professionals que fan feina a SOIB 30 PalmaMicromachine V per veure com està essent la seva experiència. Segons Romero, “amb aquest programa pretenem que aquestes persones majors de 30 anys es puguin formar segons les seves necessitats, motivacions i interessos a través d’un projecte de formació i ocupació que permet millorar les seves competències laborals”.

Actualment, PalmaActiva té en marxa 5 programes de formació i ocupació SOIB Jove i SOIB 30, gràcies als quals 50 persones fan feina i es formen a l’Ajuntament de Palma. Gràcies a aquests 5 programes, en total s’han contractat 62 persones (50 alumnes i 12 professionals). Els programes PalmaMicromachine V, Xapa i Mecànica V i Palma Informa II s’adrecen a persones majors de 30 anys i estan finançats amb fons del SOIB i de la Conferència Sectorial. Els programes Palma Web IV i Palma Xapa i Mecànica VI s’adrecen a menors de 30 anys i els finança el SOIB amb la participació del SEPE, Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu.

Tant SOIB 30 com SOIB Jove combinen formació i experiència pràctica amb l’objectiu de millorar les competències professionals. Els participants fan aproximadament 1.700 hores de formació i de treball efectiu, gràcies als quals podran obtenir diferents certificats de professionalitat. Aquests 5 programes tenen un pressupost total d’1.148.735,76 €, 1.073.238,38 € dels quals són aportats pel SOIB.

A més de la formació i de l’adquisició d’experiència laboral, el tercer eix d’aquest programa és l’orientació i l’acompanyament de les persones participants. SOIB 30 PalmaMicromachine V ofereix acompanyament individualitzat de cara a la consecució dels objectius laborals, i grupalment també es realitza feina de millora de competències transversals.

Els professionals contractats per dur a terme aquest projecte han destacat que aquest és un grup “molt motivat i treballador, la majoria d’ells s’estan formant paral·lelament en informàtica i català per exemple”.

El programa té un blog propi i presència a les xarxes socials Instagram i Facebook (@palmamicromachine).