Una exposició fotogràfica recull imatges d’establiments emblemàtics de Palma

  • L’exposició vol conscienciar la ciutadania envers els valors del comerç local.
  • El batle José Hila ha inaugurat avui dematí la mostra, que romandrà a plaça Espanya fins dia 30 de juny

Una exposició fotogràfica recull imatges d’establiments emblemàtics de Palma
Una exposició fotogràfica recull imatges d’establiments emblemàtics de Palma
El batle de Palma José Hila ha inaugurat avui a plaça Espanya una exposició fotogràfica sobre establiments emblemàtics organitzada per la regidoria de Turisme, Comerç i Treball i que recull imatges antigues i modernes de diversos comerços de Palma.

Segons Hila, “amb aquesta exposició volem conscienciar la ciutadania envers els valors del comerç local i de proximitat a partir dels establiments emblemàtics que encara segueixen en actiu”. El batle ha afegit: “Amb aquesta mostra volem transmetre el missatge que mitjançant el nostre comportament encara tenim l’opció de reconduir la situació i de contribuir a preservar els locals que doten de personalitat i de trets diferenciadors la nostra ciutat”.

A més del batle, a la inaguració de l’exposició han assistit també Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball; Pepa Peláez, directora general de Comerç; Susana Rincón, gerent de PalmaActiva; Noemí Garcies; coordinadora de Cultura; Javier Bonet i Fernando Rubio, regidors del grup popular; Jaume Gual, fotògraf i gèograf i autor de les fotografies; Bartomeu Bestard, cronista oficial de l’Ajuntament; membres de la comissió tècnica d’establiments emblemàtics; i diversos titulars dels comerços que surten a les fotografies de la mostra.

L’exposició compta amb 10 panells que recullen 16 establiments que romanen oberts i sobre els quals es fa una comparativa fotogràfica abans-ara. També hi ha un plafó dedicat a 18 establiments tancats els darrers anys.

Aquesta és una mostra que té vocació itinerant i que es preveu que s’ubiqui a diferents indrets i barriades de la ciutat. Comença a la plaça d’Espanya i després es preveu que vagi al passeig del Born, plaça Garcia Orell…

Les fotografies de l’exposició són del fotògraf i geògraf Jaume Gual, que ja va col·laborar amb PalmaActiva a la jornada d’establiments emblemàtics de l’1 de desembre de 2016 amb la conferència “Imatges del passat, present i futur dels establiments emblemàtics de la ciutat de Palma”. Jaume Gual dedica part de la seva activitat professional a projectes d’observació fotogràfica del paisatge i és col·laborador del grup de recerca de la UIB sobre patrimoni, mass media i il·lustració. És autor dels llibres “Façanes de botigues de Palma” (1986) i “Establiments emblemàtics de Mallorca” (2009).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.