Revisió del catàleg d’establiments emblemàtics de Palma

Fins dia 18 de juny els establiments poden presentar les seves autocandidatures

Els establiments que vulguin presentar les seves autocandidatures per formar part del catàleg d’establiments d’emblemàtics de Palma tenen fins dia 18 de juny per fer-ho. Segons el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació Rodrigo Romero, properament la comissió tècnica comprovarà els requisits tècnics d’aquestes autocandidatures i de les revisions d’ofici. Sota la coordinació de la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació-PalmaActiva, integren la comissió tècnica les àrees municipals d’Urbanisme i de Cultura, ARCA, la Universitat de les Illes Balears i el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de les Illes Balears.

La catalogació gira al voltant de dos requisits que conformen els pilars fonamentals objecte de protecció:
-Antiguitat: establiments que es varen obrir abans de l’any 1940 o de més de 75 anys i que mantinguin la seva activitat a data d’avui.
-Activitat Singular: es considera “activitat singular” aquella que es distingeix pels coneixements que implica i que són o han estat expressió rellevant de la cultura tradicional balear en els aspectes materials, econòmics i socials. Es poden considerar establiments singulars tots aquells que constitueixen manifestacions del passat comercial de les Illes Balears, i que són susceptibles de ser estudiades mitjançant la metodologia pròpia de la història de l’art, la història econòmica o la història de la ciència i de la tècnica.

Segons Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, “els establiments emblemàtics, a més de desenvolupar una important activitat econòmica contribuint a generar riquesa a l’àmbit local, creen i mantenen llocs de feina, atreuen inversions, formen part de la nostra memòria col•lectiva, ens ubiquen en un temps i un lloc, ens permeten identificar-nos amb la ciutat i les barriades i vertebren una bona part de les nostres relacions socials”.

Les sol·licituds es poden enviar al correu comerc@palma.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.