Revisió del catàleg d’establiments emblemàtics de l’Ajuntament de Palma

Fins dia 31 de març els establiments poden presentar les seves autocandidatures

PalmaActiva té obert el termini de presentació de candidatures pel catàleg d’establiments emblemàtics de l’Ajuntament de Palma fins el proper dia 31 de març. Aquestes sol·licituds i les candidatures d’ofici seran estudiades properament per la Comissió Tècnica d’Establiments Emblemàtics. Sota la coordinació de la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació-PalmaActiva, integren la comissió tècnica les àrees municipals d’Urbanisme i de Cultura, ARCA, la Universitat de les Illes Balears i el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de les Illes Balears

Les sol·licituds s’han de fer arribar al correu electrònic comerc@palma.es, amb una descripció de l’establiment –el model de fitxa es pot descarregar de la web de PalmaActiva– i fotografies interiors i exteriors de l‘establiment.

La catalogació dels establiments emblemàtics de Palma gira al voltant de dos requisits que conformen els pilars fonamentals objecte de protecció:

  • Antiguitat: establiments que es varen obrir abans de l’any 1940 o de més de 75 anys i que mantinguin la seva activitat a data d’avui.
  • Activitat Singular: es considera “activitat singular” aquella que es distingeix pels coneixements que implica i que són o han estat expressió rellevant de la cultura tradicional balear en els aspectes materials, econòmics i socials.

Segons Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, “els establiments emblemàtics, a més de desenvolupar una important activitat econòmica contribuint a generar riquesa a l’àmbit local, creen i mantenen llocs de feina, formen part de la nostra memòria col·lectiva, ens ubiquen en un temps i un lloc, ens permeten identificar-nos amb la ciutat i les barriades i vertebren relacions socials”.

L’edil afegeix que des de PalmaActiva ja s’està treballant en el catàleg d’establiments emblemàtics de 2021 i que la Comissió Tècnica es reunirà el mes d’abril per aprovar el nou llistat. També recorda que els propers mesos es publicaran les ajudes específiques per a aquests establiments.

Més informació: https://web.palmaactiva.com/empresa/comercio/establecimientos-emblematicos/cataleg-destabliments-emblematics-de-palma/