Reunió del Consell Municipal del Comerç

Reunió del Consell Municipal del Comerç
Reunió del Consell Municipal del Comerç
Avui ha tingut lloc la segona sessió d’aquest any del Consell Municipal del Comerç, en la que la regidora de Turisme, Comerç i Treball Joana Maria Adrover ha presentat les darreres actuacions fetes des de l’àmbit municipal a favor del comerç de la ciutat, entre les quals destaquen les subvencions per a la renovació i modernització del petit comerç, l’exposició itinerant d’establiments emblemàtics i la campanya informativa sobre productes falsificats.

El Consell Municipal de Comerç és un fòrum de participació i consulta sobre aspectes estratègics que afecten el comerç de Palma en el que participen diferents entitats del sector, així com patronals i sindicats i altres entitats convidades segons el tema a tractar.

Adrover ha informat els assistents sobre que com s’està desenvolupant la convocatòria d’aquest any de subvencions per a la renovació i modernització del petit comerç. Durant el primer termini es van presentar 19 sol•licituds, de les quals 3 demanaven subvencions per accessibilitat per llevar barreres arquitectòniques. La resta eren per a canvi de bosses, per a instalÇ·lació de rètols comercials, per a adequació i millora de la imatge, per a millora tecnològica i per a millora de la seguretat en l’empresa.

Durant la reunió, la regidora de Comerç s’ha congratulat de la bona acollida de l’exposició d’establiments emblemàtics, que ja s’ha pogut veure a plaça Espanya i al passeig del Born i que la pròxima setmana es traslladarà al barri de Pere Garau, al carrer Metge Josep Darder.

Joana Maria Adrover també ha explicat els assistents que aquest any l’Ajuntament també ha posat en marxa una campanya informativa per sensibilitzar turistes i residents sobre la compra de productes falsificats i les repercussions negatives que comporta per als establiments comercials de la ciutat i sobre l’economia local. La regidoria de Comerç ha tornat a editar aquest fulletó, escrit en català, castellà, anglès i alemany, el qual ofereix als establiments comercials, de restauració i d’hoteleria perquè el puguin fer arribar a la seva clientela.

Finalment també s’ha explicat als assistents les actuacions de foment i promoció del comerç que s’han realitzat en aquests mesos: reunions amb els propietaris d’establiments emblemàtics, amb comerciants interessats en les subvencions i jornades sobre comerç electrònic. Entre d’altres temes, a la reunió també s’ha tractat sobre la reordenació del fluix de turistes de creuers i sobre les properes campanyes de Nadal i del Black Friday.

Per part de l’Ajuntament, a la sessió d’avui han assistit a més de la regidora Joana Maria Adrover; Pepa Peláez, directora general de Comerç; Josep Maria Rigo, coordinador d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal; Maria Antònia Comas, directora general de Sanitat i Consum i José Luis Bauzà, del grup municipal Ciudadanos. També s’ha comptat amb l’assistència de Bernat Coll president de PIMECO, Gemma Pérez i Carmen Plaza en representació d’AFEDECO, Bladimiro Garcia en representació d’UGT i José Sastregener en representació d’USO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.