PalmaActiva s’omple per parlar sobre la formació i ocupació al sector audiovisual

PalmaActiva i la Mallorca Film Commission han organitzat una jornada de formació per a l’ocupació audiovisual.

La sala d’actes de PalmaActiva s’ha omplert avui amb motiu de la jornada sobre formació i ocupació al sector audiovisual que han organitzat PalmaActiva i la Mallorca Film Commission. L’objectiu de la xerrada ha estat donar a conèixer les oportunitats laborals dins d’aquest sector en creixement.

Durant la benvinguda, Susana Rincón, gerent de PalmaActiva, ha destacat que aquesta primera jornada s’ha organitzat perquè les productores han fet arribar tant a la Palma Film Office com a la Mallorca Film Commission que a vegades hi ha perfils que queden sense cobrir.

Per la seva part, Pedro Barbadillo, cap de departament de la Mallorca Film Commission, ha afirmat que hi ha un “boom” del sector audiovisual i que darrera de tot l’audiovisual que es consumeix hi ha empreses i professionals que generen contingut amb la seva feina. “Mallorca té una bona base de professionals i empreses, però el volum de feina ha augmentat i a vegades hi ha llocs de feina que no es poden cobrir”, ha dit Barbadillo.

Durant la jornada, els professionals que han intervingut han destacat que a aquest sector s’ha de passar per tots els esglaons professionals i que encara que es tinguin estudis relacionats amb el sector, se sol començar d’ajudant. Segons aquests experts, en la majoria dels casos s’ha de començar a fer feina a producció i després d’haver conegut com funcionen les produccions ja se sol passar a altres departaments.

També s’ha destacat avui que per fer feina al sector audiovisual és molt recomanable saber idiomes, tenir el carnet de conduir i sobretot, tenir “actitud”. Segons aquests experts, “per fer feina a aquest món és molt important tenir un projecte personal: intentant fer el que a un li agrada, s’arriba lluny”.

Participants a la jornada:
• UIB/LADAT – Sergio Camacho, subdirector de LADAT Studios.
• CESAG – Ignacio Bergillos, cap d’estudis de Comunicació Audiovisual i Núria Barahona, professora del departament de Ciències de la Comunicació.
• CEF, Escuela de Artes Audiovisuales – Miguel Ángel Santander, director.
• UOC – Sílvia Sivera, professora dels estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació, directora del Màster Universitari en Estratègia i Creativitat en Publicitat.
• MN STUDIOS – Martín Nigro, director.
• TINGLAO PRODUCCIONES – Demetrio Naranjo, productor executiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.