Situat al Mercat de Llevant, aquest local es trobava en desús i l’Ajuntament l’ha cedit a PalmaActiva, que imparteix des de fa unes setmanes formació avançada en noves tecnologies.
PalmaActiva compta amb un nou local per impartir formació TIC avançada. Situat al Mercat de Llevant, aquest local es trobava en desús i l’Ajuntament l’ha cedit a PalmaActiva, que imparteix des de fa unes setmanes formació avançada en noves tecnologies de la informació i comunicació (TIC).Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball; José Hila, regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne; i Susana Rincón, gerent de PalmaActiva, han visitat avui aquest nou espai i han pogut veure de primera mà com es desenvolupa el curs de disseny i impressió en 3D.
Gràcies a aquest curs de 80 hores –60 presencials i 20 en línia–, l’alumnat aprendrà tot el necessari per poder imprimir en 3D. El curs s’adreça prioritàriament a persones en edat laboral, desocupades i empadronades a Palma. Per participar és necessari tenir un nivell mínim d’estudis de batxillerat i/o equivalent, així com coneixements i utilització activa del maneig de l’ordinador i internet.
Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, explica que “des de PalmaActiva ens congratulam d’haver recuperat aquest espai per als ciutadans de Palma, que a partir d’ara es poden formar aquí en noves tecnologies, un sector on hi ha feina i que necessita gent amb formació específica”. Adrover afegeix que PalmaActiva ofereix itineraris formatius amb cursos de diferents nivells per perfeccionar l’ús de les tecnologies de la informació i les seves aplicacions professionals: programació, social media, disseny web…
Aquest nou espai de PalmaActiva al Mercat de Llevant té capacitat per a 14 alumnes. Aquesta aula formativa té 80 metres quadrats i inclou un aula-taller de 18 metres quadrats –properament comptarà amb un espai d’exposició de les elaboracions d’impressió 3D que es facin als cursos–. L’aula té connexió a internet per fibra òptica amb una velocitat de 300 megas i també té connexió wifi amb velocitat de 40 megas.
Durant la visita a l’aula, el regidor José Hila ha afirmat: “Tenim el repte d’aconseguir diversificar l’economia front al monocultiu turístic, volem crear a Nou Llevant una zona especialitzada en economia creativa i innovació, seguint el model del Disctricte 22@ de Barcelona”. Segons Hila, la idea de la Regidoria d’Urbanisme és “unir els plans de dinamització de la zona portuària i de Nou Llevant, mitjançant els plans que es van extreure de les jornades Ramon Llull 2030”.