PalmaActiva llançarà el juny una campanya de 40.000 vals per fomentar les compres al comerç de proximitat

Té un pressupost de 600.000 euros

El batle de Palma, Jose Hila, i Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, han presentat avui la nova campanya de vals de PalmaActiva per dinamitzar el comerç de Palma. Hila i Romero han animat als establiments de Ciutat a adherir-se a la campanya acompanyats per Antoni Mercant, president de la Cambra de Comerç de Mallorca. També han assistit a la presentació de la iniciativa Fabrizio Di Giacomo, director general de Comerç de l’Ajuntament de Palma; Toni Piñol, director general de Comerç del Govern; Toni Gayà, president d’AFEDECO; Mateu Cunill, membre de la junta directiva de PIMECO, i Miquel Àngel Salvà, vicepresident de Pimem Comerç.

Durant la presentació, Romero i Mercant han signat l’acord mitjançant el qual la Cambra de Comerç de Mallorca proporciona la plataforma de la campanya, a la vegada que formalitzarà l’adhesió de comerços i la validació dels tiquets de compra.

“Palma està en recuperació”, ha dit el batle, que ha assenyalat que “el futur de la ciutat és prometedor, som la locomotora de Balears pel que fa a creació de llocs de feina. I, a més a més, estem parlant de llocs de feina de qualitat”. “Com Ajuntament col·laborem per millorar-ne la situació actual: estam en contacte directe amb el sector turístic, potenciem l’obra pública i donem suport al petit comerç; amb aquests vals que presentem avui donam a conèixer, alhora, molts de comerços que fidelitzaran nous clients, continuam apostant pel petit comerç”, ha afegit el batle.

Per la seva part, Romero ha destacat que aquesta convocatòria de vals pretén ajudar autònoms i microempreses com a mesura de dinamització per reactivar l’economia local, especialment després de la crisi generada per la pandèmia de la covid.

Romero ha explicat que tant els comerços com la ciutadania havien expressat el desig de què la campanya de vals es tornàs a posar en marxa: “Esperam igualar la bona acollida de la campanya de 2021, quan els vals van tenir un impacte al sector de més de 2 milions d’euros”.

Aquesta campanya té un pressupost de 600.000 euros i hi haurà 40.000 vals. La ciutadania obtindrà 15 euros de descompte per una compra mínima de 30 euros. “El nombre màxim de vals que pot gastar una persona serà de 4 –front als 6 de l’any passat–, esperam així que més gent pugui gaudir-los”, ha dit Romero. Poden participar a la campanya persones amb DNI o NIE majors de 16 anys i no farà falta adquirir prèviament els vals, es sol·licitaran directament en els mateixos establiments comercials adherits al programa. Romero ha afegit que els comerços podran adherir-se a la campanya després de Setmana Santa, entre el 27 d’abril i el 16 de maig.

Per la seva part, Antoni Mercant, president de la Cambra de Comerç de Mallorca, ha animat als establiments de Palma a adherir-se a la campanya, ja que “la clau de l’èxit radicarà en el nombre i la diversitat de comerços adherits, és a més, una oportunitat per animar el consum, fidelitzar clients i revitalitzar la vida als nostres barris”.

La Cambra de Comerç realitzarà els propers dies 29 d’abril i 4 de maig, a les 14 hores, una presentació als comerços interessats, explicant com adherir-se a la campanya i com bescanviar els vals.