PalmaActiva i UCTAIB signen un protocol de col·laboració per promoure el cooperativisme

Adrover: “les dues entitats compartim els objectius de fomentar el cooperativisme i d’augmentar la formació en gestió empresarial entre la població potencialment emprenedora de Palma”.

PalmaActiva i UCTAIB signen un protocol de col·laboració per promoure el cooperativisme
PalmaActiva i UCTAIB signen un protocol de col·laboració per promoure el cooperativisme
Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, i Malena Riudavets, presidenta de la Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears (UCTAIB), han signat avui un protocol de col·laboració per promocionar el cooperativisme.

Segons la presidenta de PalmaActiva, “les dues entitats compartim els objectius de fomentar el cooperativisme i d’augmentar la formació en gestió empresarial entre la població potencialment emprenedora de Palma; per això consideram que és convenient establir un marc de col·laboració”. El Pla Estratègic 2015-2019 de PalmaActiva desenvolupa diverses línees d’actuació relacionades amb la formació per a crear i gestionar empreses i la promoció d’empreses cooperatives i de l’economia solidària. “Des de PalmaActiva volem donar un especial suport a l’emprenedoria social i al cooperativisme en particular perquè tenen com a prioritat no tant la maximització del benefici econòmic sinó un fi social”, afirma l’edil de Treball.

Gràcies a aquest acord, les dues entitats cooperaran “en la unió d’esforços, recursos i programes, desenvolupant accions d’informació i formació sobre ajuts, legislació, xarxes associatives, gestió empresarial, etc. relacionades amb el cooperativisme i fomentant l’associacionisme territorial i els espais de trobada entre les cooperatives de les illes”.

Segons l’acord, PalmaActiva es compromet a:
a) Organitzar activitats d’informació i formació, espais de trobada i fires sectorials sobre aspectes relacionats amb al món cooperatiu de treball associat.
b) Informar i derivar als seus usuaris als serveis gratuïts d’informació i assessorament per a la creació de cooperatives que ofereix la UCTAIB.
c) Informar i derivar al servei d’assessorament d’UCTAIB a les persones emprenedores que participin al programa de “Mentoring” de PalmaActiva i que estiguin interessades en les cooperatives de treball associat.

Per la seva part, UCTAIB es compromet a:
a) Col·laborar en les activitats d’informació, formació i trobada que organitzi PalmaActiva sobre aspectes relacionats amb al món cooperatiu.
b) Oferir el seu servei gratuït d’informació i assessorament per a la creació de cooperatives a les persones emprenedores que li siguin derivades de PalmaActiva.
c) Participar en el programa de Mentoring de PalmaActiva, donant difusió entre els seus usuaris i cooperatives de treball associades perquè s’incorporin al mateix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.