PalmaActiva ha ajudat a formar-se a set joves gràcies a SOIB Formació Dual Sectors Estratègics Palma Web IV

Aquest programa del SOIB combina formació i feina efectiva durant un any

Els darrers dies ha finalitzat SOIB Formació Dual Sectors Estratègics Palma Web IV, un programa de PalmaActiva i el SOIB, gràcies al qual 7 joves han pogut formar-se i treballar a empreses tecnològiques durant un any. Aquest programa s’ha realitzat en col·laboració amb 5 empreses i ha combinat formació i feina efectiva. Les 7 persones participants –4 homes i 3 dones– han tingut un contracte laboral per a la formació i l’aprenentatge durant 12 mesos.

Emmarcat en el programa Formació Dual Sectors Estratègics del SOIB, Palma Web Dual IV ha tingut un pressupost de 123.060,84 euros. Aquest programa ha estat promogut pel SOIB i està finançat per la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.

Gràcies a aquesta iniciativa, aquests 7 joves menors de 30 anys han pogut obtenir un certificat de professionalitat de desenvolupament d’aplicacions amb tecnologia web de 510 hores de formació. Les empreses que han participat al programa són: Bidari Digital, International Tax, Micestita, Ma-no Web Design and Development i l’EMT.

Jordi Vila, regidor de Promoció Econòmica, destaca que aquesta formació dual finançada pel SOIB és una eina molt bona per adaptar-se al mercat laboral, ja que en acabar la formació es tenen moltes més possibilitats de trobar feina.

La Formació Dual és un programa de formació basat en un règim d’alternança amb l’ocupació, es a dir, ofereix la possibilitat d’obtenir una qualificació professional a la vegada que es desenvolupa una activitat professional retribuïda relacionada amb la formació, a través del contracte per a la formació i l’aprenentatge. Per participar-hi s’ha de ser major de 16 anys i menor de 30 anys, estar inscrit o inscrita al SOIB com a persona aturada i no tenir la qualificació professional per a l’ocupació objecte del contracte.