PalmaActiva dóna suport al comerç de proximitat amb un projecte per millorar les competències digitals

Mitjançant la formació, PalmaActiva ajudarà les petites empreses a tenir presència a internet i a les xarxes socials.

PalmaActiva ha presentat avui un projecte d’Innovació Digital en el Comerç de Proximitat, que pretén oferir als petits comerços de Palma una oportunitat per a millorar les seves competències digitals i la seva presència a internet i xarxes socials. Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, ha explicat avui que es tracta d’un projecte que ja s’ha implementat en altres ajuntaments d’Espanya, on ha tingut resultats positius: “Les estratègies comercials s’han vist afectades amb el fenomen de les noves tecnologies, pensam que hi ha la necessitat de donar suport al comerç de proximitat per incrementar la seva competitivitat, per oferir noves oportunitats de promoció i venda, així com per millorar les relacions amb els clients”.

“Aquest programa de PalmaActiva d’innovació digital en el comerç de proximitat neix amb l’objectiu d’afavorir la competitivitat i la pervivència dels negocis, i també la capacitació tècnica dels titulars i la introducció al comerç electrònic”
, ha assegurat Adrover.

Aquest projecte de PalmaActiva pretén oferir als petits comerços de Palma una oportunitat per a millorar la seva competència digital mitjançant un programa d’intervenció integral de suport a les noves tecnologies. Per a aconseguir els objectius proposats, s’ofereix:
• Assessorament i suport individual en l’aplicació d’eines i de recursos digitals.
• Participació a una sèrie de tallers gratuïts i de caràcter pràctic per a impulsar el coneixement i la correcta implementació dels recursos tecnològics.
• Presència efectiva a les xarxes i millora del nivell de digitalització del comerç.

Els establiments que estiguin interessats a participar en el projecte han de complir els següents requisits :
1. Ser un micro empresa o petita empresa de Palma.
2. Posseir nocions bàsiques d’ofimàtica i xarxes socials i un equip informàtic (ordinador, tableta…) amb el qual treballar durant el projecte.
3. Comprometre’s amb el desenvolupament del projecte, participant en les accions formatives i disposar d’un mínim de 2 hores setmanals de dedicació.

“El que realment determinarà la funcionalitat del projecte és la motivació i compromís dels establiments participants, per tant, és d’especial importància que els interessats i les interessades estiguin disposats a participar durant tot el procés”, ha ressaltat Adrover.

El termini per a la presentació de sol·licituds va començar el passat 19 de febrer, els comerços es poden inscriure fins a l’11 de març. La inscripció es fa mitjançant la pàgina web de PalmaActiva on hauran d’omplir un qüestionari inicial que avaluarà si compleixen els requisits.

Formació

• Càpsula formativa: Introducció a les xarxes socials per al comerç de proximitat. A quines pàgines o xarxes socials ha de tenir presència la teva empresa, producte o servei? Finalitat: Aconseguir tenir una visió global del potencial de les xarxes socials en el comerç.
• Càpsula formativa: Gestió de les pàgines i xarxes socials del teu comerç: cóm generar publicacions d’èxit. Finalitat: Aprendre a generar publicacions i continguts que s’adeqüin a les necessitats del moment.
• Càpsula formativa: E-commerce: principis i estratègies per a la creació de una tenda on-line. Finalitat: Dotar de capacitats i eines per l’elaboració de una pàgina web.

La modalitat de la formació és mixta, és a dir, un percentatge dels tallers seran amb modalitat presencial, i es duran a terme a les instal·lacions de PalmaActiva, i un altre percentatge seran amb modalitat on-line, per tal d’adaptar-se a la disponibilitat dels participants i a la vegada, introduir-los al món digital.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.