PalmaActiva contracta 57 persones mitjançant el programa SOIB Visibles 2017

  • Tenen una mitjana de 56 anys i faran feina a l’Ajuntament de Palma durant 6 mesos.
  • Aquest programa, finançat amb fons del SOIB mitjançant la Conferència Sectorial, pretén millorar l’ocupabilitat dels treballadors de més edat.

PalmaActiva contracta 57 persones mitjançant el programa SOIB Visibles 2017
PalmaActiva contracta 57 persones mitjançant el programa SOIB Visibles 2017
El batle Antoni Noguera, la regidora de Turisme, Comerç i Treball Joana Maria Adrover i el conseller de Treball, Comerç i Indústria Iago Negueruela han donat avui la benvinguda oficial als 57 treballadors del projecte d’inserció laboral SOIB Visibles. El passat 16 d’octubre va començar SOIB Visibles 2017, programa mitjançant el qual PalmaActiva ha contractat 57 persones –que tenen una mitjana d’edat de 56 anys– i que faran feina a diferents àrees municipals durant 6 mesos. Aquest programa està finançat amb fons del SOIB mitjançant la Conferència Sectorial.

Durant la benvinguda, Antoni Noguera, batle de Palma, ha agraït a la conselleria de Treball i a PalmaActiva la seva feina perquè aquest projecte sigui possible. “Després d’un mal moment laboral, tornau a tenir una nova oportunitat, Palma i aquest Ajuntament estan també per a això, volem ser una ciutat de segones oportunitats; la vostra feina serà bona per a tots”, ha afirmat el primer edil.

Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, ha agraït la confiança dipositada per aquests 57 treballadors en l’administració pública per voler formar part d’aquest projecte: “Gràcies per deixar-nos dur endavant aquestes politiques d’ocupació per a aquells que més ho necessiten”. La regidora també ha reconegut la feina desenvolupada pel personal de PalmaActiva i per totes les àrees que acullen treballadors, així com del SOIB per la seva política.

Per la seva part, el conseller Iago Negueruela ha destacat que des de l’any 2015, quan es va implementar el programa SOIB Visibles, l’Ajuntament de Palma ha pogut dur a terme un total de 199 contractacions, “els dos milions d’euros invertits en aquest programa a Palma són per a nosaltres diners molt ben invertits”, ha dit el conseller.

A l’acte també han assistit per part del SOIB Llorenç Pou, director general d’Ocupació i Economia del Govern, i per part de l’Ajuntament Francisco Ducrós, coordinador general de Turisme, Comerç i Treball; Susana Rincón, directoral general de Treball; Pepa Peláez, directora general de Comerç, i Bartomeu Cañellas, regidor del grup municipal Ciudadanos.

PalmaActiva contracta 57 persones mitjançant el programa SOIB Visibles 2017
PalmaActiva contracta 57 persones mitjançant el programa SOIB Visibles 2017

SOIB Visibles 2017

SOIB Visibles 2017 és un programa que vol millorar l’ocupabilitat dels treballadors de més edat. El programa facilita que les entitats locals contractin persones desocupades més grans de 35 anys, inscrites com a demandants desocupades en el SOIB almenys dotze dels divuit mesos anteriors al moment de fer la preselecció, i que preferentment no cobrin prestació o subsidi d’atur.

Els objectius que es volen aconseguir:
• per una banda, la millora del nivell d’ocupabilitat de les persones participants del projecte,
• i per altre banda, la realització d’obres i serveis d’interès general i social per tal d’aconseguir que millori la imatge de la ciutat de Palma i gaudeixi d’uns serveis de qualitat, moderns, atractius i integradors de conceptes de responsabilitat social.

Les 57 persones contractades faran feina d’auxiliar administratiu (18), peó de manteniment (15), auxiliar informador (11), administratiu (4), peó pintor (3), peó picapedrer (2), recepcionista telefonista (1), auxiliar de neteja (1), oficial pintor (1) i peó de neteja exterior (1).

Aquests nous treballadors de l’Ajuntament faran feina en les següents àrees: Ecologia, Agricultura i Benestar Animal (9); Turisme, Comerç i Treball–PalmaActiva (8); Mobilitat (8); Seguretat Ciutadana – Policia (7); Educació i Esports (7); Benestar i Drets Socials (5); Cultura (3); Model de Ciutat Urbanisme (2); Model de Ciutat Habitatge (2); Seguretat Ciutadana Bombers (2); Participació Ciutadana (2); Sanitat i Consum (1) i Batlia (1).

Atenció al públic a l’àrea de Mobilitat; campanyes informatives relacionades amb l’ús de la bicicleta a la ciutat; creació d’un arxiu fotogràfic municipal; pintar equipaments socioculturals com a casals de barri; funcions administratives al Patronal Municipal d’Escoletes; treballs de pintura i paleta a camps de futbol, pistes esportives i pavellons; tasques de manteniment al talús del fossat del castell de Bellver; creació d’un arxiu digital d‘expedients d’obra dels anys 60; elaboració d’un catàleg d’establiments emblemàtics a Palma; realitzar campanyes informatives sobre tinença d’animals; treballar en la campanya de millora del Centre Sanitari de Protecció Animal… són algunes de les tasques que desenvoluparan aquests 57 treballadors.

2 comentaris sobre “PalmaActiva contracta 57 persones mitjançant el programa SOIB Visibles 2017

  1. Enhorabuena al Ayuntamiento y al SOIB por esta iniciativa. Dará fuerzas a todos esos parados mayores de 55 en tener otra oportunidad en el mundo laboral.

  2. SOY UNA CHICA DE 35 AÑOS UNA CHICA , MALLORQUINA, CON UNA PEQUEÑA DISCAPACIDAD, ESTOY INCRITA EN PALMA ACTIVA , ESTOY CON ASSOCION cORDINADORA, POSEO GRADUADO ESCOLAR, TITULO ESO. TITULO FP1AUXILIAR ADMINISTRATIVO. lLEVO 5 AÑOS EN PARO Y ESTOY MAS QUE CANASA Y ME ES INCREIBLE QUE 10 CURRICULUMS QUE TIRO NINGUNO ACABA DE SER SELECCIONADO. y A MI TRABAJADOR laboral DE CORDINADORA TAMPOCO LO ENTIENEDE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.