PalmaActiva apropa el comerç de proximitat als nins i nines de Palma

La regidora de Comerç Joana Maria Adrover ha pogut conèixer de primera mà com es desenvolupa el projecte “Comerç i escola” al centre Jafudà Cresques.

PalmaActiva apropa el comerç de proximitat als nins i nines de Palma
PalmaActiva apropa el comerç de proximitat als nins i nines de Palma
La regidora de Turisme, Comerç i Treball i presidenta de PalmaActiva Joana Maria Adrover ha visitat avui el col·legi Jafudà Cresques per conèixer i participar en el desenvolupament del programa “Comerç i escola”, un projecte que pretén que els més joves puguin conèixer els comerços de proximitat del seu barri. Aproximadament 150 alumnes del centre han pogut saber més del comerços del seu barri gràcies a aquest programa.

L’alumnat ha explicat la regidora que gràcies a aquesta iniciativa han pogut conèixer millor el seu barri; valorar la diversitat dels comerços de l’entorn i els productes i serveis que aquests ofereixen; descobrir diferents oficis, aprendre a consumir d’una manera responsable…

Aquest programa pretén mitjançant la pedagogia que els centres educatius i els nins i nines tinguin l’oportunitat de conèixer i repensar el comerç de proximitat de Palma i elaborar criteris per consumir de manera activa, crítica i responsable. “Comerç i escola” és una iniciativa impulsada per la regidoria de Turisme, Comerç i Treball mitjançant PalmaActiva, amb la col·laboració de la regidoria d’Educació i Esports.

Segons Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, l’objectiu principal de “Comerç i escola” és conscienciar el jovent a favor del petit comerç: “Volem aconseguir que la població més jove faci en el futur les seves compres al petit comerç, i això requereix com a passa prèvia que la joventut conegui aquest comerç, el tingui identificat, distingeixi l’oferta, sàpiga on estan ubicats els comerços tradicionals, tingui present els valors que aporten a la societat, a l’economia, al barri… i que després expliqui també als seus pares i mares les experiències viscudes”. Adrover també aprofità per agrair la participació dels establiments que han col·laborat amb les seves experiències explicades als alumnes en les visites fetes.

Comerç i escola 2019

Les escoles que participen en aquest projecte són el CEIP Anselm Turmeda de Son Roca, el CEIP Jafudà Cresques de Pere Garau i CEIP Cas Capiscol. El projecte està dirigit a alumnes de 4t, 5è i 6è dels centres educatius públics de Palma, doncs és a partir d’aquesta etapa quan els nins i nines comencen a ser més autònoms a l’hora de descobrir i a prendre consciència del seu entorn.

L’alumnat participant assisteix a tres sessions durant el programa:
• A la primera s’introdueixen conceptes relacionats amb el petit comerç de barri i de proximitat, la seva situació actual i avantatges de comprar-hi.
• A la segona es fa una sortida per visitar alguns comerços del barri i parlar amb els propietaris d’aquestes tendes.
• A la darrera es fa una reflexió sobre el que s’ha aprés i sobre com s’imaginen el seu barri al futur. Els alumnes pensen o inventen un petit comerç que creuen que fa falta al barri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.