PalmaActiva apropa el comerç de proximitat a nines i nins del CEIP Sant Jordi

La regidora d’Economia i Comerç Lupe Ferre ha pogut conèixer avui de primera mà com es desenvolupa el projecte “Comerç i escola”

L’objectiu principal de la iniciativa és conscienciar la població més jove a favor del petit comerç

L’alumnat de 5è del CEIP Sant Jordi ha començat avui a conèixer què és el comerç de proximitat gràcies a la iniciativa “Comerç i Escola”. PalmaActiva ha posat en marxa la 5a edició de “Comerç i Escola” per ajudar a què els nins i les nines de Palma descobreixin el comerç de proximitat, tradicional i de barri. La regidora d’Economia i Comerç Lupe Ferrer, el director general de Comerç, Toni Fuster, i la gerent de PalmaActiva, Carmen Aguiló, han acudit avui al centre per conèixer com es desenvolupa aquesta activitat.

A més del CEIP Sant Jordi, els centres han participat al programa han estat CEIP Santa Catalina, CEIP Sant Felip Neri, Nuestra Señora de la Consolación-Sa Indioteria, Col·legi Sant Rafel i CEIP Rafal Nou.

Lupe Ferrer, regidora d’Economia i Comerç, destaca que gràcies a “Comerç i Escola” prop de 500 alumnes de Palma han pogut conèixer què és el comerç de proximitat.

Aquest programa pretén mitjançant la pedagogia que els centres educatius i els nins i nines tinguin l’oportunitat de conèixer i repensar el comerç de proximitat i elaborar criteris per consumir de manera activa, crítica i responsable.

L’objectiu principal de “Comerç i escola” és conscienciar la població més jove a favor del petit comerç: “Volem aconseguir que la població més jove faci en el futur les seves compres al petit comerç, i això requereix com a passa prèvia que la joventut conegui aquest comerç, el tingui identificat, distingeixi l’oferta, sàpiga on estan ubicats els comerços tradicionals, tingui present els valors que aporten…”, explica la regidora de Comerç.

Ferrer afegeix que amb aquestes activitats es vol ajudar a què els barris mantenguin aquest tipus de comerç: “El comerç local ha de continuar essent un punt de trobada dels veïns, i a la vegada la seva supervivencia és molt positiva per activar l’economia local”.

Aquesta darrera edició de “Comerç i Escola” s’ha desenvolupat gràcies a la feina de Maria del Mar Cañellas, que ha treballat a PalmaActiva durant un any gràcies al projecte SOIB Jove Qualificats Entitats Locals 2022. Canyellas afirma que “haver impartit formació a aquests 500 alumnes m’ha ensenyant que mai deixam d’aprendre”.

COMERÇ I ESCOLA.- El projecte està dirigit a alumnes de 4t, 5è i 6è dels centres educatius públics de la ciutat de Palma, doncs és a partir d’aquesta etapa quan els nins i nines comencen a ser més autònoms a l’hora de descobrir i a prendre consciència del seu entorn.

Els objectius principals del projecte són:

  • Conscienciar la societat sobre la importància i funcionalitat del comerç de proximitat a través dels infants.
  • Fomentar el coneixement de l’entorn històric, social i cultural de la ciutat a través dels seus comerços.
  • Crear una cultura de consum responsable i esperit crític en els infants.
  • Oferir a les escoles activitats relacionades amb el seu barri i la seva realitat.
  • Conèixer i valorar els petits comerços de la barriada en què s’aplica el projecte.
  • Divulgar el projecte d’establiments emblemàtics.

S’ha dissenyat una activitat principal que consisteix en fer tres sessions amb els nins i nines.

  • A la primera s’introdueixen conceptes relacionats amb el petit comerç de barri i de proximitat, la seva situació actual i avantatges de comprar-hi.
  • A la segona es fa una sortida per visitar alguns comerços del barri i parlar amb els propietaris d’aquestes tendes.
  • A la darrera es fa una reflexió sobre el que s’ha aprés i sobre com s’imaginen el seu barri al futur. Els alumnes pensen o inventen un petit comerç que creuen que fa falta al barri