PalmaActiva ajuda a formar-se a set joves gràcies a la Formació Dual del SOIB

Mitjançant el programa Palma Web Dual, cofinançat pel SEPE, 7 persones podran obtenir un certificat de professionalitat nivell 2.

D’esquerra a dreta: Joaquín Almendro de Monitorizeme; Jordi Cubain, de DissetLab; Llorenç Pou, director general d’Economia i Ocupació; Joana Adrover, regidora de Treball; Iago Negueruela, conseller de Treball; Sílvia Mazzeta, de Ma-no, i Angela Russi, IT2B
D’esquerra a dreta: Joaquín Almendro de Monitorizeme; Jordi Cubain, de DissetLab; Llorenç Pou, director general d’Economia; Joana Adrover, regidora de Treball; Iago Negueruela, conseller de Treball; Sílvia Mazzeta, de Ma-no, i Angela Russi, IT2B
Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, i Iago Negueruela, conseller de Treball, Comerç i Indústria, han presentat avui el programa Palma Web Dual, un programa de Formació Dual emmarcat en el programa SOIB Dual Sectors Estratègics que compta amb el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). PalmaActiva, en col·laboració amb 6 empreses, ha posat en marxa recentment aquest nou programa de formació dual que combina la formació del certificat de professionalitat de confecció i publicació de pàgines web i la feina efectiva a empreses del sector. Les 7 persones participants tenen un contracte laboral per a la formació i l’aprenentatge durant 12 mesos, del 16 d’abril de 2018 al 15 d’abril de 2019.

També han assistit a la roda premsa representants de quatre de les empreses que participen al programa –Ma-no Web Design and Development, DissetLab, Monitorizeme i IT2B–, a les quals Joana Maria Adrover ha agraït la seva participació: “Gràcies per col·laborar perquè aquests programes es puguin dur a terme, gràcies per ajudar-nos a frenar l’atur juvenil, gràcies a l’experiència i capacitació obtingudes aquests joves tindran més opcions d’inserció laboral”. Per la seva part, Jordi Cubain, de DissetLab; Joaquín Almendro, de Monitorizeme; Silvia Mazzeta, de Ma-no i Àngela Russi, d’IT2B, han expressat la seva satisfacció per poder participar al projecte SOIB Dual Sector Estratègics i han destacat que aquest programa és molt positiu tant per a les empreses com per a les persones que poden formar-se en un entorn real de feina.

Durant la roda de premsa, Iago Negueruela, conseller de Treball, Comerç i Indústria, ha destacat la formació dual del SOIB com una eina fonamental per a garantir un millor futur: “Amb aquesta col.laboració amb l’Ajuntament de Palma i PalmaActiva ajudam moltes persones i ens adaptam a les necessitats laborals”.

També han assistit a la roda de premsa Llorenç Pou, director general d’Ocupació i Economia, i Susana Rincón, gerent de PalmaActiva.

Certificat de prodfessionalitat

Al programa participen 7 joves menors de 30 anys que gràcies a aquesta iniciativa obtindran un certificat de professionalitat de confecció i publicació de pàgines web de nivell 2. Aquest programa té 480 hores de formació i feina efectiva durant un any. Les feines que realitzaran els alumnes-treballadors són construir pàgines web, integrar components de software a pàgines web i publicar i mantenir pàgines web. Les 6 empreses que participen al programa són Information Technologies to Business (IT2B), Hotetec Accomodation, A Unique Stay Rentals, Joaquín Almendro (Monitorizeme), Di7 i Ma-no Web Design and Development.

Segons Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, PalmaActiva s’adhereix a aquest programa, perquè “necessitam gent qualificada a tots els nivells; per això fem feina cada dia, per recuperar el benestar, per una ocupació digna i de qualitat”.

La Formació Dual és un programa de formació basat en un règim d’alternança amb l’ocupació, es a dir, ofereix la possibilitat d’obtenir una qualificació professional a la vegada que es desenvolupa una activitat professional retribuïda relacionada amb la formació, a través del contracte per a la formació i l’aprenentatge. Per participar-hi s’ha de ser major de 16 anys i menor de 30 anys, estar inscrit o inscrita al SOIB com a persona aturada i no tenir la qualificació professional per a l’ocupació objecte del contracte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.