PalmaActiva ajuda a formar-se a set joves gràcies a la Formació Dual del SOIB

Mitjançant el programa Palma Web Dual IV, 7 persones podran obtenir un certificat de professionalitat

Aquest programa combina formació i feina efectiva durant un any

PalmaActiva, en col·laboració amb 5 empreses, ha posat en marxa recentment un nou programa de formació dual que combina la formació per la qual s’obté un certificat de professionalitat i la feina efectiva a empreses del sector. Les 7 persones participants -4 homes i 3 dones-  tenen un contracte laboral per a la formació i l’aprenentatge durant 12 mesos.

Emmarcat en el programa Formació Dual Sectors Estratègics del SOIB, Palma Web Dual IV té un pressupost de 123.060,84 euros. Gràcies a aquest projecte, aquests 7 joves menors de 30 anys podran obtenir un certificat de professionalitat de desenvolupament d’aplicacions amb tecnologia web de 510 hores de formació. Les empreses que participen al programa són: Bidari Digital, International Tax, Micestita, Ma-no Web Design and Development i l’EMT.

Rodrigo Romero, que ha donat la benvinguda a l’alumnat, destaca que aquest programa és molt positiu, ja que els participants es formen en un entorn real. Romero destaca que aquesta formació dual del SOIB és una eina molt bona per adaptar-se al mercat laboral, ja que en acabar la formació es tenen moltes més possibilitats de trobar feina.

La Formació Dual és un programa de formació basat en un règim d’alternança amb l’ocupació, es a dir, ofereix la possibilitat d’obtenir una qualificació professional a la vegada que es desenvolupa una activitat professional retribuïda relacionada amb la formació, a través del contracte per a la formació i l’aprenentatge. Per participar-hi s’ha de ser major de 16 anys i menor de 30 anys, estar inscrit o inscrita al SOIB com a persona aturada i no tenir la qualificació professional per a l’ocupació objecte del contracte.