Oberta la inscripció per a una nova Llançadora d’Ocupació a PalmaActiva

Fundació Santa Maria la Real, Fundació Telefónica i l’Ajuntament de Palma –a través de PalmaActiva– han renovat la seva col·laboració per posar en marxa la II Llançadora d’Ocupació.

Fundació Santa Maria la Real, Fundació Telefónica i l’Ajuntament de Palma –a través de PalmaActiva– han renovat la seva col·laboració per posar en marxa la II Llançadora d’Ocupació. Compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del Programa Operatiu de Inclusió Social i Economía Social (POISES).

La iniciativa és gratuïta i servirà per ajudar a 20 persones desocupades a activar i optimitzar la recerca de treball amb noves tècniques i eines, comptant amb l’acompanyament i orientació d’un tècnic especialitzat.

Hi poden participar homes i dones d’entre 18 i 60 anys que es trobin en atur. Poden tenir qualsevol nivell d’estudis i procedir de qualsevol sector laboral, tinguin o no experiència prèvia.

Les persones interessades a participar en aquesta iniciativa, que en la passada edició va registrar quasi un 80% d’inserció, disposen fins al 6 de març per presentar la seva inscripció al web de Llançadores a PalmaActiva.

La propera Llançadora d’Ocupació de Palma de Mallorca serà la segona que funcioni a la ciutat després de l’edició celebrada el 2016 amb molt bons resultats, ja que 27 dels 34 participants van trobar feina, aconseguint una mitjana d’inserció laboral el 79%.

Persones destinatàries

Participants a l'anterior Llançadora de PalmaActiva
Participants a l’anterior Llançadora de PalmaActiva
La llançadora començarà a funcionar al març i tindrà 20 places, destinades a homes i dones en situació d’atur amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys. Podran participar persones amb qualsevol nivell i procedents de qualsevol sector laboral, amb o sense experiència prèvia. Es persegueix configurar un equip el més variat i heterogeni possible perquè entre els seus integrants no hi hagi competència a l’hora de buscar feina, sinó que comparteixin coneixements i experiències, i apostin per una cultura col·laborativa per impulsar el seu accés al mercat laboral.

En què consisteix?

Les 20 persones que resultin seleccionades es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits gratuïtament per PalmaActiva. Amb la guia i orientació d’un tècnic especialitzat de la Fundació Santa Maria la Real, duran a terme diverses activitats per a optimitzar la recerca de treball: tallers d’autoconeixement i intel·ligència emocional per aprendre a fer un pla de recerca de feina i enfocar el seu objectiu; actualització i modernització de currículums; simulacions d’entrevistes de treball i processos de selecció grupal.

A més, aprendran noves tècniques de comunicació, màrqueting i marca personal; elaboraran un mapa d’ocupabilitat, realitzaran visites a empreses i organitzaran trobades amb reclutadors i experts per aconseguir la seva inserció laboral. La llançadora no és una agència de col·locació on es dóna feina als participants. És un programa intensiu per a orientar persones desocupades a activar i optimitzar la cerca de treball en el mercat actual, amb noves tècniques que els permeten guanyar confiança i seguretat en les entrevistes, i amb noves activitats que els acosten al teixit empresarial. Amb aquest esquema han funcionat més de 500 llançadores d’ocupació per tot el país amb més de 11.000 participants, dels quals el 60% han modificat i millorat la seva situació laboral.

Termini d’inscripció

Les persones interessades a participar en el programa, de caràcter gratuït i voluntari, disposen fins el 6 de març de 2019 per inscriure a través del web de Llançadores o en format presencial, sol·licitant, omplint i lliurant el corresponent formulari d’inscripció a la seu de PalmaActiva (carrer dels Socors, 22), en horari de 9 a 14 hores. També poden sol·licitar informació al telèfon 971 22 59 00 (extensió 3917).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.