Nova convocatòria de les subvencions de PalmaActiva per al petit comerç de Palma

La regidoria de Turisme, Comerç i Treball destina 100.000 euros a aquestes ajudes.

Nova convocatòria de les subvencions de PalmaActiva per al petit comerç de Palma
Nova convocatòria de les subvencions de PalmaActiva per al petit comerç de Palma
PalmaActiva convoca per tercer any consecutiu una línia d’ajudes directes per als petits comerços de Palma, que subvenciona fins al 80% de les despeses destinades a la innovació, la millora, la modernització o la implantació de nous comerços. Les ajudes són fins a un màxim de 2.300€, i l’ajuda s’amplia fins a 4.600€ en el cas que la inversió es dediqui a eliminar barreres arquitectòniques. Hi haurà dos terminis per presentar les sol·licituds: un primer període fins al 15 de maig i un segon període fins al 10 de setembre.

Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, ha presentat avui en roda de premsa aquestes ajudes destacant l’aposta ferma de suport de l’equip de Govern al petit comerç de Palma, perquè “manté viva la ciutat i els nostres barris”. La regidora ha explicat que setmanalment des de l’àrea de Comerç s’estan fent visites a comerços: “El primer any la gent estava sorpresa que l’administració els donés una mà; a mesura que han passat els anys les ajudes s’han consolidat i el petit comerç ja compta amb aquestes subvencions quan pensa en fer millores”.

Les ajudes es poden demanar per a:
• Renovació i millora tecnològica.
• Actuacions destinades a garantir la seguretat.
• Intervencions destinades a la incorporació i implantació del disseny per a la
millora de la imatge de l’establiment.
• Retolació comercial interior i exterior.
• Accions dirigides a potenciar una economia baixa en carboni i la millora
energètica i la sostenibilitat.
• Adquisició i instal·lació de sistemes que possibilitin el reciclat, la reducció i
l’eliminació de residus, com maquinària de premsat i compactació.

Durant la seva compareixença, la regidora de Comerç ha destacat que el crèdit pressupostari destinat a aquestes subvencions ha anat augmentant progressivament els darrers any, essent de 46.000€ l’any 2016; de 92.000€ l’any 2017 i de 100.000€ aquest any. Adrover també ha ressaltat que al igual que l’any passat, es dona major import a les inversions en supressió de barreres arquitectòniques –poden rebre fins a 4.600€, el doble respecte a la resta de línees subvencionables–.

L’edil de comerç també ha assenyalat que a aquesta convocatòria del 2018 es modifiquen alguns dels criteris de valoració, en concret:
• Es dona major puntuació als establiments que pertanyen a alguna de les patronals de comerç o associacions de comerç inscrites al REMEC (Registre Municipal d’Entitats Ciutadanes).
• Es dona major puntuació a les empreses que hagin contractat treballadors fixos o hagin passat treballadors temporals a fixos en els anys 2017 o 2018.
• Es dona major puntuació als establiments dirigits per dones o que la seva plantilla sigui del 50% o més de personal femení.
• Es dona major puntuació a les persones emprenedores majors de 45 anys.
• Es dona major puntuació als establiments que venguin productes de proximitat o kilòmetre cero
• A partir d’aquest any també poden optar a les ajudes els establiments d’estètica –l’any passat es van incorporar les perruqueries–.

Un comentari sobre “Nova convocatòria de les subvencions de PalmaActiva per al petit comerç de Palma

  1. Soc un home, que tinc una tenda sensa traballadors, pens que es marginar-me per el fet de tenir menys puntuacio que una dona, estic convinçut de que hem de lluitar per sa igualtat de sa dona, però aixòno es igualtat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.