Els 10 alumnes treballadors del programa “Palma Xapa i Mecànica II” presenten un vehicle de la Policia Muntada que han reparat

  • Aquest projecte s’emmarca dins els Projectes Mixtos d’Ocupació i Formació per a persones desocupades de 30 anys o més.
  • Gràcies a aquest programa, participat pel SOIB i finançat amb fons de la Conferència Sectorial, aquestes persones majors de 30 anys aprenen un ofici mentre reparen i posen a punt els vehicles de la Policia Local i de l’EMT.
  • Els alumnes obtindran uns certificats de professionalitat d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseries i en electromecànica de vehicles.

Els 10 alumnes treballadors del programa “Palma Xapa i Mecànica II” presenten un vehicle de la Policia Muntada que han reparat
Els 10 alumnes treballadors del programa “Palma Xapa i Mecànica II” presenten un vehicle de la Policia Muntada que han reparat
Avui dematí els 10 alumnes treballadors del Projecte Mixt d’Ocupació i Formació per a persones desocupades de 30 anys o mes “Palma Xapa i Mecànica II” han lliurat a la Policia Muntada de Palma un Nissan Patrol que han arreglat els darrers mesos al taller de Sant Ferran –el cotxe presentava desperfectes de xassís, carrosseria i interiors–.

La regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover; la regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor; el cap de la Policia Local, Josep Palouzié; el director general d’Economia i Treball del Govern, Llorenç Pou; i la gerent de PalmaActiva, Susana Rincón, han visitat avui la seu de la Policia Muntada al Parc de Bellver, on els agents de la Policia han rebut el cotxe restaurat.

Com a mostra d’agraïment per la restauració del cotxe, la Policia Muntada ha realitzat una petita exhibició eqüestre per a l’equip de “Xapa i Mecànica II”.

La reparació ha comptat també amb el suport d’EMAYA, que ha cedit les seves instal·lacions per a la realització dels treballs de pintura.

El treballs realitzats pels alumnes treballadors han estat els següents:

XASSÍS
• Reparació de les puntes del xassís posterior, a través de la col·locació de peces noves de reforç a l’eix de fitxació de la bola del remolc

CARROSSERIA
• Eliminació de l’antiga rotulació
• Neteja de les restes de resina de pi
• Reparació de cops
• Tapat de forats
• Preparació, protecció i pintat de la carrosseria exterior
• Reparació, protecció i pintat de paraxocs davanter i posterior

INTERIORS
• Reparació, protecció i pintat de la carrosseria interior
• Reconstrucció i tapissat paneleria interior, recolzabraços i sostre

MOTOR
• Neteja i eliminació del fang
• Canvi dels calentadors d’arrancada

Palma Xapa i Mecànica II

Diagnosticar, reparar, substituir i posar a punt les zones afectades de la carrosseria i desmuntar, muntar i substituir elements mecànics i elèctrics dels vehicles municipals són algunes de les tasques que estan fent els 10 alumnes treballadors de Palma Xapa i Mecànica II, un projecte que desenvolupa PalmaActiva en el marc dels Projectes Mixtos d’Ocupació i Formació per a persones desocupades de 30 anys o més. Els alumnes treballadors, que tenen un contracte de formació i aprenentatge, obtindran dos certificats de professionalitat: un d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseries de vehicles i un altre d’operacions auxiliars de manteniment en electromecànica de vehicles.

“Palma Xapa i Mecànica II” té una durada de 10 mesos (1 març – 31 desembre 2017), amb un total de 1.422 hores, de les quals el 33 % són de formació i el 67 % de treball efectiu sobre l’especialitat en un entorn real.

La formació que reben els alumnes està dividida en 5 mòduls:
• Mecanitzat bàsic
• Tècniques de substitució d’elements mobibles
• Tècniques bàsiques de preparació de superfícies
• Tècniques bàsiques de mecànica de vehicles
• Tècniques bàsiques d’electricitat de vehicles

Els alumnes també fan feines de manteniment i reparació dels vehicles de l’EMT, on més del 58% dels autobusos tenen una antiguitat superior als 10 anys i es fa necessària una actuació puntual, específica i profunda de remodelació en algunes de les unitats, amb la finalitat d’allargar la vida útil dels vehicles en condicions òptimes de prestació del servei a la ciutadania de Palma.

Col·laboració PalmaActiva-SOIB

Gràcies a la participació del SOIB i al cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SPEE) mitjançant fons la Conferència Sectorial, PalmaActiva ha contractat durant 10 mesos –des del passat 1 de març– a 30 estudiants i 11 professionals que fan feina a l’Ajuntament mitjançant els Programes Mixtos de Formació i d’Ocupació per a majors de 30 anys. Els tres programes d’aquest tipus que té en marxa en l’actualitat PalmaActiva són Palma Xapa i Mecànica II, Palma Micromachine II i Palma Informa.

Durant la visita, Joana Maria Adrover, ha tornat a destacar la importància dels Projectes Mixtes d’Ocupació i Formació per a persones desocupades de 30 anys o més i la tasca conjunta que s’està fent entre l’Ajuntament de Palma i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears, “que permet que aquestes persones puguin accedir a aquest tipus de formació remunerada i tenir més oportunitats de trobar feina en un futur”. Adrover també ha destacat la col·laboració de les diverses àrees municipals que col·laboren a aquests programes, com la regidoria de Seguretat Ciutadana i EMAYA, on s’ha pintat el cotxe.Angèlica Pastor, per la seva banda, ha agraït la feina que desenvolupen els 10 alumnes de “Palma Xapa i Mecànica II”, reparant i fent el manteniment dels vehicles de la Policia Local. “Una feina molt necessària per tal de garantir el manteniment i bon funcionament dels vehicles que l’Ajuntament de Palma té al servei de la ciutadania; gràcies a la feina d’aquests 10 alumnes disposem de més vehicles en funcionament, el que facilita una intervenció més ràpida i una major presència policial als barris de ciutat”, ha afirmat Pastor.

Programes mixts de formació i ocupació adreçats a majors de 30 anys

Aquests programes estan adreçats a persones desocupades de 30 anys o més i està finançat amb fons de la Conferència Sectorial del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. Gràcies a aquest programa mixt de formació i ocupació, els alumnes treballadors obtenen un contracte de feina, experiència laboral i un certificat de professionalitat. Aquesta formació i experiència pràctica té com objectiu millorar les aptituds i competències professionals dels participants, i per això, es duen a terme projectes d’interès general o social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.