L’Ajuntament engegarà l’octubre una nova campanya de vals comerç

En total es destinaran gairebé 2 milions d’euros i s’afegeixen nous epígrafs per tal que es puguin adherir més establiments

El batle de Palma, Jose Hila, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jordi Vilà i el Director General de Comerç, Miguel Carranza, han presentat avui la nova convocatòria dels vals comerç que es posarà en marxa el mes que ve i que suposarà la posada en circulació de 96.164 vals de descompte per valor de 20 euros. La campanya de bons, que demà serà aprovada a la Junta de Govern local, disposa d’un pressupost de gairebé 2 milions d’euros. És la campanya de vals comercials amb major dotació engegada fins al moment.
Els vals són “una inversió municipal en comerç de proximitat que posa en valor el nostre comerç, les nostres empreses i els nostres autònoms”, ha afirmat el batle. A més, “és una ajuda per a les famílies en moments complexos com l’actual”. És una línia d’actuació “que està en marxa i que es mantindrà” perquè “volem estar devora les persones en situacions difícils”, segons Hila.
El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació ha explicat que “les anteriors edicions de la campanya varen ser un èxit”, per això, ha afegit Vilà, “hem planificat aquesta campanya intentant replicar la mecànica de funcionament de l’anterior, però afegint-hi dues novetats: més diners i més epígrafs de negocis per tal que es puguin adherir més establiments”.
Cada ciutadà disposarà d’un màxim de 8 vals. Per poder beneficiar-se de 20 euros de descompte s’haurà de fer una despesa mínima de 35 euros, per tant, el descompte per persona pot arribar a ser de 160 euros. Es tracta d’una campanya per promoure les compres als petits comerços amb la finalitat d’incentivar un consum responsable, en conseqüència, podran beneficiar-se totes aquelles persones amb DNI o NIE, majors de setze anys. La campanya arrencarà el pròxim 11 d’octure i finalitzarà dia 20 de novembre.
Els vals es distribuiran entre els comerços adherits en tres fases: a la primera d’ella s’alliberaran un terç del total dels vals. La segona dotarà de nous vals a aquells establiments que hagin exhaurit un 40% del vals, i, la tercera, suposarà una redistribució dels vals que no hagin estat aprofitats entre aquells establiments que hagin superat el 100% de bescanvis a la primera fase i el 40% de vals bescanviats a la segona.
No farà falta descarregar-se prèviament els vals, aquests se sol·liciten directament en els mateixos establiments comercials adherits al programa en el moment de la compra.