L’Ajuntament destinarà prop d’un milió d’euros per a la recuperació econòmica dels comerços de ciutat

L’objectiu és mantenir el teixit empresarial de Palma, protegir llocs de feina i fomentar el consum local

 

El batle de Palma, José Hila, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero i el director general de Comerç, Fabrizio di Giacomo, han presentat avui dues línies d’ajuts a les que el consistori destinarà 942 mil euros per a micro-empreses, petites empreses i autònoms de la ciutat, amb l’objectiu d’ajudar al manteniment del teixit empresarial, protegir llocs de feina i fomentar el consum local.

Aquesta subvenció de PalmaActiva i l’Ajuntament de Palma –que podria augmentar les pròximes setmanes- constarà de dues línies. La primera, dotada de 516.000 euros, té per objectiu proporcionar liquiditat. Es dirigeix a aquelles petites empreses, micro-empreses i autònoms que hagin hagut de tancar durant l’estat d’alarma o que hagin minvat la seva facturació almanco un 75 per cent en comparació amb els mesos de març, abril i maig de 2019.

La quantia que rebrà cada establiment d’aquests ajuts dependrà de la situació de cada una de les empreses o comerços. En el cas de tancament durant l’estat d’alarma l’ajut màxim serà de 2.500 euros, mentre que per manca de facturació es percebrà un màxim de 2.000 euros.

La segona línia suposarà una inversió de 426.000 euros i s’adreça específicament a les empreses, que essent beneficiàries de la línia 1, tinguin persones contractades i hagin mantingut l’ocupació, hagin recuperat treballadors d’Expedients de Regulació d’Ocupació o que hagin incorporat personal. D’aquesta manera, a més de proporcionar una ajuda genèrica per al manteniment del comerç de proximitat, es posa especial èmfasi en el manteniment de l’ocupació. La recuperació de treballadors d’ERTO’s es bonificarà amb un màxim de 3.000 euros, 2.000 per les noves incorporacions i 1.500 per la reconversió de contractes temporals a fixes.

Pel que fa a la línia 1 el màxim per beneficiari serà de 6.500 euros mentre que el màxim a percebre per beneficiari d’ambdues línies de subvenció serà de 9.000 euros.

Segons ha destacat el batle, “l’objectiu d’aquestes ajudes és clar: mantenir el teixit empresarial, protegir llocs de feina i fomentar el consum local. Els comerços són fonamentals perquè dibuixen la nostra ciutat, li donen vida i generen llocs de feina”.

Per al regidor, “aquesta és una iniciativa històrica dins aquest Ajuntament que ajudarà a petites empreses, micro-empreses i autònoms de Palma a fer front a les dificultats econòmiques derivades de la pandèmia de la COVID-19. Les bases permeten ampliar els diners destinats per aquestes subvencions tan necessàries, per tant,  des de l’àrea estam treballant perquè els pròxims dies la dotació augmenti fins a 1.757.000 euros”.

Podran beneficiar-se persones físiques o jurídiques, comunitats de bens, societats civils i altres entitats econòmiques amb o sense personalitat jurídica, legalment constituïdes, que desenvolupin la seva activitat econòmica al terme municipal de Palma.

Les activitats econòmiques que poden optar a les subvencions són comerç de detall, restauració, serveis i d’altres activitats empresarials d’economia creativa.