L’Ajuntament de Palma dona la benvinguda a 138 persones que faran feina al consistori gràcies al programa SOIB Reactiva 2020

Aquest programa del SOIB fomenta l’ocupació per fer front a la crisi econòmica causada per la pandèmia del COVID-19

En total 329 persones faran feina a l’Ajuntament de Palma gràcies a aquest programa de contractació pública promogut pel SOIB

L’Ajuntament de Palma ha donat avui la benvinguda a 138 persones en situació d’atur que s’incorporen a treballar a Cort gràcies a SOIB Reactiva 2020, programa promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu. Mitjançant SOIB Reactiva 2020, PalmaActiva contractarà 329 persones en dos torns per fer feina a l’Ajuntament durant 4 mesos. SOIB Reactiva 2020 és un programa del SOIB de contractació pública de persones desocupades a causa de la crisi econòmica per la COVID-19 i de persones desocupades de llarga durada.

El batle de Palma, José Hila; el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero; i el director general de Model Ecònomic  i Ocupació del Govern, Llorenç Pou; han donat avui dematí la benvinguda a aquests nous treballadors de l’Ajuntament que faran feina durant 4 mesos desenvolupant obres i serveis d’interès general.

Durant la benvinguda als nous treballadors, el batle de Palma ha afirmat: “El dia d’avui és  especialment important, com a equip de govern tenim clar que hem d’estar al costat de les persones que ens necessiten”. El primer edil ha reconegut el treball del Govern, afirmant que gràcies a la seva feina, i a la col·laboració de PalmaActiva i el SOIB, “aquest programa és una realitat, aquesta és la contractació d’aquest tipus més grossa feta mai a l’Ajuntament”. Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, ha destacat per la seva banda que espera que aquesta sigui una oportunitat tant per a les persones que participen al programa com per a la Ciutat. El director general de Model Econòmic i Ocupació Llorenç Pou ha destacat que el Govern per a aquest programa ha quadruplicat  els recursos perquè “és el que toca per la situació actual”.

Aquestes 329 persones de SOIB Reactiva 2020 s’incorporen a l’Ajuntament en dos torns: el primer va començar el passat 30 de desembre (138 persones) i el segon ho farà al voltant del mes d’abril (191 persones de previsió).

Les 138 persones contractades al primer torn pertanyen a la línea 1 (dirigida a persones desocupades menors de 30 anys) i a línia 3 (dirigida a persones desocupades de curta durada, de 30 anys o més, afectades directament per la crisi econòmica causada per la COVID-19).

Els perfils professionals de les persones que han començat a fer feina avui és molt divers, i hi ha arquitectes, dinamitzadors/es comercials, historiadors/es, jurídics/ques, treballadors/es socials, veterinaris, tècnics en desenvolupament tecnològic, tècnics en posicionament SEO, arquitectes tècnics, auxiliars administratius/ves, electricistes, jardiners, llanterners, personal de manteniment, margers…

Aquest projecte té un pressupost de 3.365.278,38 €, dels quals el SOIB aporta 2.875.157,31 i PalmaActiva 490.121,07 €. SOIB Reactiva 2020 està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

Más información: https://soib.es/es/soib-reactiva/