La targeta ciutadana servirà com a sistema d’accés a l’Agència de Col·locació de PalmaActiva

D’aquesta manera els ciutadans ja no hauran d’acudir presencialment a les instal·lacions de PalmaActiva per donar-se d’alta

La targeta ciutadana servirà com a sistema d’accés a l’Agència de Col·locació de PalmaActiva
La targeta ciutadana servirà com a sistema d’accés a l’Agència de Col·locació de PalmaActiva
Des del passat 4 d’abril, les persones que disposen de targeta ciutadana de l’Ajuntament de Palma poden accedir directament a l’Agència de Col·locació de PalmaActiva. D’aquesta manera, els ciutadans no hauran d’acudir presencialment a les oficines de PalmaActiva per realitzar el procés d’alta previ.

Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, destaca que ara sí ja es pot dir que “PalmaActiva compta amb un servei d’Agència de Col·locació que s’ofereix íntegrament en línia a través d’internet”. Les persones que cerquen feina, mitjançant l’aplicació de l’agència, poden mantenir actualitzat el seu currículum i fer autocandidatura a les diferents ofertes de feina que gestiona PalmaActiva. El procés ara ja es realitza totalment a distància i des de qualsevol dispositiu connectat: ordinador, smartphone o tablet.

La presidenta de PalmaActiva ha destacat que fins fa uns dies “era necessari que l’alta al servei es fes de manera presencial, per tal que el personal tècnic de PalmaActiva pogués acreditar la identitat de les persones usuàries”. Adrover ha destacat que amb la novetat que s’ha presentat avui, “anam una passa més enllà i permeten que les persones que disposin de targeta ciutadana de l’Ajuntament de Palma puguin inscriure’s directament a l’Agència, sense haver de realitzar el procés d’alta previ ni haver d’acudir presencialment a les nostres oficines”.

La presidenta de PamaActiva ha afegit que a més, a mig termini, “també s’afegirà una funcionalitat per gestionar les inscripcions a cursos, activitats formatives i conferències de PalmaActiva que emprarà el mateix sistema d’accés i passarà a completar els serveis en línia de l’Agència de Desenvolupament Local”.

La regidora de Treball també ha destacat que durant l’any 2016, 386 empreses van fer ofertes a través de l’Agència de Col·locació de PalmaActiva. Aquestes 386 empreses van realitzar 770 ofertes per gestionar 1.015 llocs de feina. “El 2016 vam aconseguir cobrir 539 llocs de feina, amb un tant una cobertura del 53.15%”, ha explicat Adrover.

AGÈNCIA DE COL·LOCACIÓ 2017 2016 2015
Empreses 368 327 233
Ofertes fetes per les empreses 770 630 517
Llocs de feina oferits 1.015 756 671
Llocs de feina coberts 539 308 201

A la roda de premsa també ha assistit Martí Siquier, coordinador d’Economia, Hisenda i Innovació. Siquier ha agraït a PalmaActiva la confiança depositada a l’IMI per dur endavant aquest projecte.

RENOVACIÓ

Aquesta millora per als ciutadans s’afegeix al recent canvi de la web de PalmaActiva. Des de que al novembre de 2016 es va canviar el disseny de la web de l’Agència de Desenvolupament Local, s’ha enregistrat un augment relatiu de les visites del 116% i dels usuaris d’un 173%, és a dir, més del doble del que normalment s’enregistrava abans del canvi. També va disminuir el percentatge de rebot, el que indica que els usuaris es fidelitzen i troben a la web els serveis que necessiten.

Els canvis introduïts a la web es van centrar en organitzar la informació per serveis i activitats (abans s’ordenava per col·lectius de població), augmentar l’usabilitat i fer un disseny més simple i net. Els continguts mes visitats són les ofertes de treball i les activitats formatives, la inscripció a les quals es fa directament a través de la web. Una altra novetat és la creació de “El meu CV”, que permet la gestió on line del currículum a la Borsa Virtual d’Ocupació de l’entitat.

Durant els darrers mesos s’ha notat un augment considerable del nombre de dones usuàries majors de 35 anys, que és ara mateix el perfil més nombrós a la web de PalmaActiva. També és ressenyable un augment del 64% en l’accés a la web des de dispositius mòbils, gràcies al nou disseny adaptatiu de la web.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.