L’EMT instaura un nou perfil per als aturats de llarga durada majors de 45 anys

  • L’empresa municipal i La Caixa signen un conveni per facilitar la mobilitat de persones en situació d’atur de llarga durada.
  • Les persones que compleixin els requisits pagaran des d’avui 45 cèntims envers dels 80 cèntims de la tarifa de residents, gairebé la meitat.
  • Hila: “És una passa més en el compliment dels acords pel canvi que ja és una realitat”.

L’Empresa de Transports de Palma (EMT) i l’Obra Social la Caixa han signat un conveni de col·laboració per facilitar la mobilitat de persones en situació d’atur de llarga durada. Aquest acord permet instaurar des d’avui un nou perfil, “Palma amb tu”, destinat als majors de 45 anys en situació d’atur de llarga durada, és a dir, que duguin 12 mesos inscrits al Soib. Les persones que compleixin pagaran 45 cèntims envers dels 80 cèntims del perfil de residents, gairebé la meitat. Amb aquest nou perfil es dóna compliment a un dels acords pel canvi.

Per al batle de Palma, Jose Hila, “és una passa més en el compliment dels acords pel canvi que, a més, va ser aprovat pel ple de l’Ajuntament per unanimitat”. “Presentam una realitat, no un projecte”, ha remarcat el batle, qui ha recordat que a Palma hi ha 11.860 persones majors de 45 anys en situació d’atur. “Sabem que són un dels col·lectius amb més dificultats, per això volem estar al seu costat i que puguin utilitzar el transport públic a l’hora de cercar feina”, ha afirmat Hila.

El director de centre d’Institucions de CaixaBank, Hilario Llabrés, ha reiterat la importància per a l’entitat “de revertir la confiança del clients la cap a la societat en convenis de col·laboració i ajudes col·lectius més vulnerables”. Per part de l’Associació majors Aturats per l’Ocupació (AMPE), Dolors Sastre ha volgut agrair el nou perfil. “És important que se’ns escolti perquè som aquells que lluitam a peu de carrer i coneixem la necessitat de poder agafar el transport públic a un preu reduït”, ha dit Sastre.

Requisits

La Caixa i l’EMT aportaran 3.500 euros cadascuna per subvencionar 20.000 viatges amb aquest nou perfil, 10.000 per hom. Després, l’EMT mantindrà el perfil de forma subsidiària. Per poder donar-se d’alta es necessita la següent documentació:
• Estar empadronat a Palma.
• Ser major de 45 anys.
• Estar inscrit al Soib com a aturats de llarga durada des de fa un mínim de 12 mesos. A més, s’ha de presentar un informe de període de 12 mesos ininterromput inscrit en situació de desempleat, expedit amb data no superior a 10 dies.
L’alta es pot fer a les oficines de l’EMT o a les Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament. Cada tres mesos es revisarà el perfil per saber si encara es mantenen les condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.