Jornada informativa de PalmaActiva amb titulars d’establiments emblemàtics de Palma

El motiu d’aquesta convocatòria va ser poder contactar directament amb els titulars dels establiments que formaran part del primer catàleg d’establiments emblemàtics i explicar-los de primera mà la feina feta i la previsió de futures actuacions.

Jornada informativa de PalmaActiva amb titulars d’establiments emblemàtics de Palma
PalmaActiva va organitzar ahir una jornada informativa amb titular d’establiments emblemàtics de Palma. El motiu d’aquesta convocatòria va ser poder contactar directament amb els titulars dels establiments que formaran part del primer catàleg d’establiments emblemàtics i explicar-los de primera mà la feina feta i la previsió de futures actuacions.

A la reunió, que va tenir lloc a PalmaActiva a les 20.15h, van assistir aproximadament una cinquantena propietaris. Per part de l’Ajuntament van assistir Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, Sergio Gómez, director general de Comerç, i personal tècnic de PalmaActiva.

Durant la reunió, Adrover va explicar que el passat dia 22 de gener es va fer una presentació provisional del catàleg d’establiments emblemàtics, que quedà en exposició pública per fer-hi al·legacions. Aquest termini finalitzà el 14 de febrer i comptà amb la recepció de 29 sol·licituds referents a 28 establiments. D’aquestes sol·licituds, 10 feien referència a propostes de correccions, matisacions, ampliacions… de la informació inclosa a la fitxa de l’establiment; 2 feien referència a una proposta d’esmena a la totalitat d’un establiment i 17 varen ser autocandidatures.

Adrover va explicar que la Comissió Tècnica d’Establiments Emblemàtics va resoldre aquestes sol·licituds i que avaluà favorablement les 10 esmenes que milloraven els continguts de les fitxes provisionals; rebutjà les 2 sol·licituds d’esmena a la totalitat d’un establiment i també, avaluà favorablement, 13 de les autocandidatures presentades -4 es desestimaren per no complir els requisits-.

“Per tant, el catàleg ha quedat integrat per un total de 78 establiments, ja que als 65 que figuraven a la relació provisional s’hi ha incorporat les 13 autocandidatures que s’han acceptat”, va exposar Adrover.

La regidora de Comerç va explicar als assistents les properes mesures de promoció i foment d’establiments emblemàtics, entre les que va destacar:
– la proposta d’utilitzar una imatge corporativa que inclogui tots els establiments emblemàtics i que els faci visibles i identificables
– una nova línia de subvencions per al 2018, amb bonificacions a l’IBI segons la categoria
– participar en el nou pla de senyalització turística de la ciutat mitjançant un itinerari d’establiments emblemàtics
– l’edició d’un catàleg en format digital.
– Inici d’un projecte a les escoles per conscienciar a els més petits de la riquesa i identitat que dóna el comerç emblemàtic i de proximitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.