Finalitza una nova edició del programa SOIB Garantia Juvenil organitzat per PalmaActiva

Gràcies a aquest programa finançat pel SOIB, 20 joves s’han pogut formar a l’Ajuntament de Palma per obtenir certificats de professionalitat.

Finalitza una nova edició del programa SOIB Garantia Juvenil organitzat per PalmaActiva
Finalitza una nova edició del programa SOIB Garantia Juvenil organitzat per PalmaActiva

Palma Web

Palma Verd

Avui ha tingut lloc a la sala de plens de Cort l’acte de cloenda del programa SOIB Garantia Juvenil, en el qual han participat 20 joves que s’han format durant un any per aconseguir certificats de professionalitat. El batle de Palma, Antoni Noguera, la regidora de Turisme, Comerç i Treball Joana Maria Adrover i el director del SOIB Pere Torrens han lliurat els diplomes.

La garantia juvenil és una iniciativa europea que pretén facilitar l’accés dels joves al mercat de treball. PalmaActiva ha desenvolupat els programes Palma Verd i Palma Web en el marc del programa de Garantia Juvenil, que impulsa el Servei d’Ocupació de les Illes Balears i que està cofinançat pel Fons Social Europeu. Els joves participants en aquest programa han tingut un contracte de formació i aprenentatge pel qual han cobrat un salari. El desenvolupament de l’experiència pràctica inclou projectes d’interès general o social.

A l’acte també han assistit representants de les àrees de l’Ajuntament que han fet feina conjuntament perquè aquests dos programes es puguin realitzar: Susana Rincón, gerent de PalmaActiva; Rodrigo A. Romero, regidor de d’Infraestructures i Acesibilitat; Virginia Abraham, coordinadora d’Infraestructures i Acesibilitat; Adrián Garcia, regidor d’Economia, Hisenda i Innovació; Martí Siquier, coordinador d’Economia, Hisenda i Innovació; Job Torres, gerent IMI, i Josep .Lluís Bauzà, regidor del grup municipal Ciudadanos.

Antoni Noguera, batle de Palma, ha ressaltat que aquests programes es poden dur a terme gràcies al finançament del SOIB i ha agraït la col·laboració de totes les àrees municipals que fan feina per poder dur-los endavant. El primer edil ha destacat que aquest programa suposa una segona oportunitat per formar-se: “Palma és també una ciutat de segones oportunitats, i ara gràcies a vosaltres és una ciutat un poc millor on tothom podrà gaudir de la feina que heu fet”.

Joana Maria Adrover, presidenta de PalmaActiva, ha destacat que amb aquests programes de SOIB Garantia Juvenil –que combinen formació i experiència pràctica amb l’objectiu de millorar les competències professionals– des de PalmaActiva es vol ajudar als joves que tenen més dificultats per accedir al mercat laboral –per exemple els que no han acabat l’ESO o que no tenen cap experiència professional–. Adrover ha donat la dada que des de l’inici de la legislatura, l’atur juvenil ha baixat a Palma un 13,8%.

La presidenta de PalmaActiva ha destacat l’aprenentatge, il·lusió, motivació, iniciativa, implicació, esforç i ganes dels joves: “Heu après un ofici i heu deixat empremta, ens deixeu una ciutat millor, per exemple heu fet la pàgina web de l’Ajuntament més accessible i una intervenció a Son Quint que ha permès que aquest espai verd de Palma sigui més verd”.

Per la seva part, Pere Torrens, director del SOIB, ha felicitat els alumnes treballadors i els ha dit que “des del SOIB hem invertit 3 milions d’euros en la Garantia Juvenil perquè confiem en vosaltres i confiem en què gràcies a aquesta experiència aconseguireu una bona feina, a partir d’ara heu de seguir fent feina i seguir aprenent”.

Durant la cerimònia han intervingut els alumnes treballadors Noelia Molina i Óscar Sánchez, que han afirmat que aquest projecte de SOIB Garantia Juvenil ha estat per ells “una ajuda crucial que realment necessitàvem”.

Aquests dos programes de SOIB Garantia Juvenil que finalitzen aquest mes han suposat la contractació de 26 persones: 20 joves, 1 director/a pedagògic, 1 auxiliar administratiu/va i 4 docents. Amb PalmaVerd i PalmaWeb, són ja 4 els programes de garantia juvenil organitzats per PalmaActiva durant aquest legislatura, el que ha permès que 40 joves obtinguin certificats de professionalitat.

Els alumnes que han completat la formació del programa Palma Web obtindran el certificat de professionalitat de Confecció i publicació de pàgines web de nivell 2. Palma Web s’ha realitzat en col·laboració amb l’Institut Municipal d’Innovació (regidoria d’Economia, Hisenda i Innovació) entre l’1 novembre 2016 i fins als 31 octubre 2017

Els alumnes de Palma Verd obtindran el certificat de professionalitat d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria de nivell 1 i una unitat de competència del certificat de professionalitat de nivell 2 d’Agricultura Ecològica. Palma Verd s’ha realitzat en col·laboració amb Parcs i Jardins (regidoria d’Infraestructures i Accessibilitat) també entre l’1 novembre 2016 i fins al 31 octubre 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.