Finalitza el programa del SOIB “Joves Qualificats”, mitjançant el qual PalmaActiva ha contractat 43 joves durant 9 mesos

El programa compta amb la participació del SOIB i amb el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal(SEPE) i del Fons Social Europeu (FSE)

Finalitza el programa del SOIB “Joves Qualificats”, mitjançant el qual PalmaActiva ha contractat 43 joves durant 9 mesos
Finalitza el programa del SOIB “Joves Qualificats”, mitjançant el qual PalmaActiva ha contractat 43 joves durant 9 mesos
El batle de Palma Antoni Noguera, la regidora de Turisme, Comerç i Treball Joana Maria Adrover i el director del SOIB Pere Torrens han assistit avui a la cloenda de “Joves Qualificats”, programa que compta amb la participació del SOIB i amb el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal(SEPE) i del Fons Social Europeu (FSE) Aquesta iniciativa del SOIB i que ha coordinat PalmaActiva a l’Ajuntament de Palma ha donat una oportunitat laboral a persones amb titulació universitària o formació professional de grau superior. Gràcies a aquest programa, PalmaActiva ha contractat durant 9 mesos a 43 persones treballadores. A més de la titulació, per participar al programa els joves havien de tenir entre 18 i 29 anys i estar inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

A l’acte també han assistit per part de l’Ajuntament Joan Ferrer, regidor de Mobilitat; Mercè Borràs, regidora de Benestar i Drets Socials; Antònia Martín, regidora de Sanitat i Consum; Francisco Ducrós, coordinador general de Turisme, Comerç i Treball; Susana Rincón, directora general de Treball; i Patricia López, directora general de Mobilitat.

Durant la seva intervenció, el batle de Palma Antoni Noguera, ha afirmat que durant la crisi molts joves van haver de sortir fora per trobar feina: “És una pena que Palma perdés persones joves i molt bé preparades, aquesta legislatura aquesta situació s’ha revertit”. El primer edil ha afegit que Palma és una ciutat d’oportunitats i ha dit al joves participants: “Sou el present i futur de la ciutat, que hagueu pogut participar en aquesta experiència col·lectiva que és la nostra ciutat és un plaer”.

Per la seva part, Joana Maria Adrover, ha ressaltat que la regidoria de Treball està fent una aposta ferma per ajudar a la inserció laboral de les persones que més ho necessiten, com els joves. Adrover ha agraït a Pere Torrens que des del SOIB s’estiguin posant en marxa aquests programes d’inserció laboral, als quals s’està adherint l’Ajuntament de Palma. La regidora de Treball ha destacat la “fantàstica feina” feta pels joves participants, així com la seva perfecta integració a l’Ajuntament. La regidora ha assegurat que després d’aquesta experiència laboral, tots els participants tindran més oportunitats laborals.

Pere Torrens, director del SOIB, ha dit als joves que són el primer grup a tota Espanya que finalitza aquest programa pioner, “una aposta del SOIB per reduir l’atur juvenil, hem posat en marxa aquest projecte perquè des de el Govern pensam que us hem de donar oportunitats laborals”.

Laura Mestre, tècnica en Educació que ha fet feina al patronat d’escoletes, i Jose Cañedo, que ha fet feina al departament de RH de Seguretat Ciutadana, han agraït al personal de l’Ajuntament el seu suport. “Recomanam aquesta experiència a totes les persones joves en situació d’atur, tot ha estat molt positiu i confiam que ens ajudi a accedir al mercat laboral”.

Els perfils que ha contractat PalmaActiva gràcies a aquest programa són molt diversos: arquitectes, graduats en dret, tècnics en patrimoni, educadors socials, psicòlegs, inspectors sonomètrics… Aquestes persones han fet feina a Infraestructures, Participació Ciutadana, Urbanisme, Cultura, Medi Ambient, Mobilitat, Igualtat…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.