Finalitzen a PalmaActiva els programes de formació i ocupació SOIB Jove i SOIB 30, gràcies als quals 57 persones han fet feina i s’han format a l’Ajuntament de Palma

Gràcies a aquests programes del SOIB, en total s’han contractat 69 persones (57 alumnes i 12 professionals)

Els programes Xapa i Mecànica V, Micromachine V i Palma Informa II s’adrecen a persones majors de 30 anys i estan finançats amb fons del SOIB i la Conferència Sectorial

Els programes Palma Web IV i Palma Xapa i Mecànica VI s’adrecen a menors de 30 anys i els finança el SOIB amb la participació del SEPE, Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu

Avui 13 d’octubre han finalitzat a PalmaActiva els programes d’inserció laboral SOIB 30 Formació i Ocupació i SOIB Jove Formació i Ocupació. Gràcies a aquests projectes, PalmaActiva ha contractat durant el darrer any 57 alumnes que han fet feina a diferents àrees municipals a la vegada que s’han format per a obtenir un certificat de professionalitat.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, i la directora del SOIB, Pilar Ortiz, han assistit avui a la cloenda dels programes. Tots dos han felicitat l’alumnat per la feina feta el darrer any i per haver aconseguit els certificats de professionalitat. També els han desitjat sort en el futur, tant als que continuen amb els seus estudis com als que comencen la recerca de feina. Dotze alumnes ja han trobat feina, i 8 es troben en processos de selecció.

Lavinia Diaconu, del programa Palma Web IV, i Yolanda Fernández, del programa Palma Informa II, han xerrat en nom dels seus compants destacant que l’experiència ha estat molt positiva tant per l’aprenentatge com a nivell personal.

Gràcies a aquests programes, les persones participants han tingut un contracte de formació i aprenentatge. Tant SOIB 30 com SOIB Jove combinen formació i experiència pràctica amb l’objectiu de millorar les competències professionals. Els participants han fet aproximadament 1.700 hores de formació i de treball efectiu, gràcies als quals han pogut obtenir certificats de professionalitat.

Aquests 5 programes tenen un pressupost total d’1.148.735,76 €, 1.073.238,38  dels quals són aportats pel SOIB i 75.497,38 per PalmaActiva.

Els programes que han finalitzat avui són:

 • Programes adreçats a persones majors de 30 anys (SOIB 30)
  • Xapa i Mecànica V (CP nivell 1 d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseria i CP nivell 1 d’operacions auxiliars de manteniment d’electromecànica de vehicles)
  • Micromachine V (CP nivell 1 d’operacions auxiliars de manteniment de sistemes microinformàtics)
  • Palma Informa II (CP nivell 2 d’activitats administratives en relació amb el client)
 • Programes adreçats a persones menors de 30 anys (SOIB Jove)
  • Xapa i Mecànica VI (CP nivell 1 d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseria i CP nivell 1 d’operacions auxiliars de manteniment d’electromecànica de vehicles)
  • Palma Web IV (CP nivell 2 de confecció i publicació de pàgines web)

 

Aquests programes es realitzen en col·laboració amb la regidoria de Mobilitat (EMT), la regidoria de Seguretat Ciutadana (Policia Local i Bombers) i la regidoria d’Economia, Hisenda i Innovació (IMI).