Finalitzen a PalmaActiva els programes de formació i ocupació SOIB Jove i SOIB 30, gràcies als quals 30 persones han fet feina i han pogut estudiar per obtenir certificats de professionalitat

  • Els programes Palma Xapa i Mecànica III i Palma Micromachine III s’adreçaven a persones majors de 30 anys i han estat finançats amb fons del SOIB mitjançant la Conferència Sectorial.
  • El programa Palma Web II s’adreçava a menors de 30 anys i ha estat finançat pel SOIB amb la participació del SEPE i el cofinançament del Fons Social Europeu.

Finalitzen a PalmaActiva els programes de formació i ocupació SOIB Jove i SOIB 30, gràcies als quals 30 persones han fet feina i han pogut estudiar per obtenir certificats de professionalitat
Finalitzen a PalmaActiva els programes de formació i ocupació SOIB Jove i SOIB 30, gràcies als quals 30 persones han fet feina i han pogut estudiar per obtenir certificats de professionalitat
Avui ha tingut lloc l’acte de cloenda dels programes d’inserció laboral SOIB 30 Formació i Ocupació i SOIB Jove Formació i Ocupació. Gràcies a aquests projectes, PalmaActiva ha contractat durant 9 mesos 39 persones que han fet feina a diferents àrees municipals a la vegada que s’han format. La regidora de Turisme, Comerç i Treball Joana Maria Adrover i el director del SOIB Pere Torrens han agraït avui a l’alumnat la feina feta i han expressat el seu desig que aquest programa els ajudi a incorporar-se el més prest possible al mercat laboral.

Gràcies a aquests programes, els joves han tingut un contracte de formació i aprenentatge. SOIB 30 i SOIB Jove combinen formació i experiència pràctica amb l’objectiu de millorar les competències professionals de les persones participants. Les persones participant han fet 1.260 hores de formació i de treball efectiu, gràcies a les quals obtindran certificats de professionalitat.

Els programes que han finalitzat avui són:
• Palma Xapa i Mecànica III, del programa SOIB 30 Formació i Ocupació. Adreçat a persones majors de 30 anys i finançat amb fons del SOIB mitjançant Conferència Sectorial.
• Palma Micromachine III, del programa SOIB 30 Formació i Ocupació. Adreçat a persones majors de 30 anys i finançat amb fons del SOIB mitjançant Conferència Sectorial.
• Palma Web II, del programa SOIB Jove Formació i Ocupació. Adreçat a persones menors de 30 anys i finançat pel SOIB amb la participació del SEPE i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE).

Alguns dels treballs realitzat durant aquests progames del SOIB i de PalmaActiva són:
-reparació del furgó de la Policia Muntada
-treballs de juntes i tapissat a autobusos de l’EMT
-millores en el disseny de planes municipals
-millores en el formulari del CV on line de PalmaActiva
-manteniment dels equips informàtics de PalmaActiva (centre de formació, coworking, centre intregral de recursos…).
-estandarització dels ordinadors de les biblioteques municipals
-instal·lació i posada a punt d’ordinadors als casals de Son Gotleu i Son Roca
-manteniment dels ordinadors del centre Flassaders

Mitjançant aquests tres programes, l’Ajuntament ha contractat 30 alumnes-treballadors i 9 professionals. A més d’aquestes 39 persones, PalmaActiva mitjançant programes del SOIB actualment també té contractades 73 persones del programa SOIB Visibles i 7 persones de SOIB Formació Dual. A més, el proper mes de novembre es contractaran 28 persones mitjançant SOIB Joves Qualificats.

La regidora Joana Maria Adrover ha felicitat les persones participants per la feina feta i ha destacat que el treball fet té un impacte social molt positiu: “Les feines que heu realitzat per aprendre els vostres oficis són millores per a Palma i per als seus ciutadans; els vehicles que heu reparat, els ordinadors que heu posat a punt i les pàgines web que heu millorat suposaran millores per a la ciutadania, podeu estar orgullosos de la feina feta, que ens és útil a tots”.

La regidora de Treball també ha afirmat que és una satisfacció veure que gràcies a iniciatives com els programes mixtos de formació i ocupació del SOIB la gent es pot formar i optar a millors llocs de feina. “Vull agrair molt especialment al SOIB que estigui posant en marxa aquests programes que donen l’oportunitat de formar-se tant a joves com a persones majors de 30 anys”.

Per la seva part, Pere Torrens, director del SOIB, ha destacat que el 74% de les persones que acaben els programes SOIB Formació i Ocupació en un any tenen feina; i d’aquest 74%, el 50% tenen un contracte fix. “I del 26% que no tenen feina una gran part segueix formant-se i accedeix als estudis de niviel 2 o nivel 3”, ha afegit Torrens.

Aquests programes s’han realitzat en col·laboració amb l’EMT-Regidoria de Mobilitat, la Policia Local-Regidoria de Seguretat Ciutadana i l’IMI-Regidoria d’Economia, Hisenda i Innovació.

A l’acte de cloenda també han assistit Pepa Peláez, coordinadora de la regidoria de Turisme, Comerç i Treball; Sergio Gómez, director general de Comerç; Martí Siquier, coordinador general d’Economia, Hisenda i Innovació; i Mateu Marcús, gerent de l’EMT.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.