Finalitza SOIB Reactiva 2022, projecte mitjançant el qual PalmaActiva ha donat feina a 55 persones durant 6 mesos

Gràcies a aquesta iniciativa del SOIB  aquestes persones que estaven en situació d’atur han treballat a diverses àrees de  l’Ajuntament de Palma

Les 55 persones contractades per PalmaActiva gràcies a SOIB Reactiva 2022 finalitzen demà el seu contracte laboral de 6 mesos. La seu de PalmaActiva ha acollit avui l’acte de cloenda d’aquest programa d’inserció laboral. Miguel Carranza, gerent de PalmaActiva, ha agraït a les persones participants la feina feta durant aquests mesos i ha desitjat que després d’aquesta experiència la incorporació al mercat laboral els hi sigui més fàcil. Aquestes 55 persones que estaven en situació d’atur han treballat a l’Ajuntament de Palma a diferents departaments en el darrer mig any.

També han intervingut a la cloenda Patricia López, Enrique Pons i Graciela Noemí Segura, que han treballat aquests mesos a l’àrea de Seguretat Ciutadana-Policia Local i Benestar Social,  i que han explicat la seva experiència, destacant que aquesta feina els ha aportat motivació personal i laboral, seguretat, confiança, ampliar les seves habilitats socials…

Els llocs de feina d’aquestes 55 persones han estat els següents:

· Línia 1, adreçada a joves menors de 30 anys a l’atur (25 persones)

– Auxiliar administratiu/va (22)

– Auxiliar de logística-magatzem (1)

– Auxiliar recepcionista (1)

– Peó de manteniment (1)

· Línia 2, adreçada a persones de 30 anys o més, en atur de llarga durada (30 persones)

– Auxiliar administratiu/va (6)

– Administratiu/iva (15)

– Auxiliar recepcionista (7)

– Oficial de manteniment (1)

– Tècnica auxiliar d’arxiu (1)

Algunes de les feines que s’han realitzat són:

  • Gestió administrativa, tasques auxiliars, arxivar, introduir dades, atenció al públic… a l’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, a la Policia Local, Bombers, Patronat Municipal d’Escoletes, IMI, oficines de Serveis Socials, Cultura i Mercat de l’Olivar.
  • Col·laborar en les tasques d’arxiu i ordenació topogràfica a l’arxiu de Gerència d’Urbanisme.
  • Atenció al públic i control d’accessos als poliesportius municipals.
  • Realitzar tasques de manteniment a les seus i al centre d’empreses de PalmaActiva.

SOIB Reactiva 2022 PalmaActiva ha tingut un pressupost de 816.498,36 euros (799.856,52 aportats pel SOIB i 16.641,84 per PalmaActiva). Aquest programa ha estat promogut pel SOIB i ha estat finançat per la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.

EL PROGRAMA.- SOIB Reactiva 2022 és un programa de contractació pública a ajuntaments, consells insulars i mancomunitats destinat a finançar projectes que fomentin la contractació de joves desocupats i persones majors de 30 anys en situació de desocupació de llarga durada, com a col·lectius amb més dificultat d’inserció en el mercat de treball que ha estat objecte de transformacions profundes.

Quines línies d’ajut té?

  • Línia 1. Dirigida a persones joves desocupades de 16 a 30 anys, inscrites com a demandants d’ocupació en el SOIB.
  • Línia 2. Dirigida a persones desocupades de 30 anys o més, en situació d’atur de llarga durada i inscrites com a demandants d’ocupació en el SOIB.

Més informació a https://soib.es/soib-reactiva/