Els 10 alumnes treballadors del projecte “Palma Xapa i Mecànica IV” reparen i posen a punt els vehicles de l’EMT

  • Aquest projecte s’emmarca dins el programa SOIB 30 Formació i Ocupació.
  • Els alumnes obtindran els certificats de professionalitat d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseries i manteniment d’electromecànica de vehicles.

Diagnosticar, reparar, substituir i posar a punt la carrosseria i desmuntar, muntar i substituir elements mecànics i elèctrics dels vehicles municipals són algunes de les tasques que estan realitzant els 10 alumnes treballadors de “Palma Xapa i Mecànica IV”, un projecte que desenvolupa PalmaActiva en el marc del programa SOIB 30 Formació i Ocupació. El programa té una durada de 12 mesos i els alumnes treballadors, que tenen un contracte de formació i aprenentatge, obtindran dos certificats de professionalitat de nivell 1: un d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseries de vehicles i un altre d’operacions auxiliars de manteniment en electromecànica de vehicles. Aquest és un projecte finançat pel SOIB mitjançant la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació Rodrigo Romero ha destacat durant la visita la tasca conjunta que s’està fent entre l’Ajuntament de Palma i el SOIB en el programa SOIB 30 Formació i Ocupació, “que permet que aquestes persones en situació d’atur puguin accedir a aquest tipus de formació remunerada amb pràctiques reals de feina i tenir més oportunitats de trobar treball”. “Des de l’Ajuntament, i concretament des de PalmaActiva, valoram molt els programes mixts de formació i ocupació i volem mantenir la línia de col·laboració amb el SOIB, el que ens permetrà fer arribar aquest programa a més ciutadans de Palma”, ha afegit el regidor. Dalmau, per la seva banda, ha destacat que aquest programa permet “un guany a tres bandes”. “Per una banda suposa un aprenentatge per als alumnes; per altre banda és un guany per a l’EMT ja que dona més agilitat a les reparacions i en tercer lloc és un guany per a tota la ciutadania doncs aquest programa millora tant el servei com la qualitat del transport púlbic”, ha dit.

“Palma Xapa i Mecànica IV” té una durada de 12 mesos (16 març – 15 de març 2020) amb un total de 1.680h, de les quals el 27,68 % són de formació (465 hores) i el 72,32 % de treball efectiu (1.215 hores) sobre l’especialitat en un entorn real.

La formació que reben els alumnes està dividida en 5 mòduls:
• Mecanitzat bàsic
• Tècniques de substitució d’elements movibles
• Tècniques bàsiques de preparació de superfícies
• Tècniques bàsiques de mecànica de vehicles
• Tècniques bàsiques d’electricitat de vehicles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.