PalmaActiva participa al primer Campus de la Xarxa d’Entitats de Desenvolupament Local, REDEL

  • El Campus s’ha desenvolupat els dies 10 i 11 de juliol a les instal·lacions de Zaragoza Activa.

Campus REDEL
PalmaActiva ha participat al primer Campus de REDEL (Xarxa d’Entitats de Desenvolupament Local), que ha tingut lloc els dies 10 i 11 de juliol a Saragossa.

El Campus s’ha desenvolupat com un espai d’inspiració i aprenentatge, centrat en tres temàtiques per les quals REDEL està apostant a través dels grups de treball que ha posat en marxa: comerç, economia social i indústries culturals i creatives. Un dels objectius fonamentals d’aquesta iniciativa és marcar un full de ruta per a la consecució de resultats a curt i mitjà termini.

COMERÇ
Es pogué conèixer de primera mà algunes de les actuacions dutes a terme a altres municipis per fomentar i promocionar el comerç de proximitat, des de diferents vessants (hàbits de consum, intervenció sobre l’espai urbà, foment de l’associacionisme, etc.) i així contrastar-ho amb allò que es fa des de Palma. Així, a tall d’exemple, una de les iniciatives exposades i amb la qual s’aprecien punts de similituds fou la que desenvolupa Getafe Iniciatives i que té com a finalitat recuperar els establiments comercials històrics i amb la participació de la “societat civil”.

ECONOMIA SOCIAL
Quant a economia social, cal destacar el desenvolupament acadèmic i d’experiències d’èxit que aquest àmbit presenta ara mateix, com la cooperativa de treball aRopa2, un exemple de l’Ajuntament de Saragossa per potenciar projectes econòmicament viables i ecològicament sostenibles i socialment justos.

INDÚSTRIES CULTURALS I CREATIVES
En relació amb aquest punt, es posà de manifest la necessitat de convergir entre els diferents municipis, atès que el ventall d’accions i projectes que es desenvolupen a cada ciutat són molt heterogenis. Mitjançant una dinàmica de grup es treballaren eines i accions per poder assolir fites comunes, com ara un paquet d’ajudes i de suport a la persona emprenedora a l’àmbit cultural i creatiu.

Des de PalmaActiva es varen explicar diverses iniciatives de l’Ajuntament de Palma en suport del comerç local, com la comissió d’establiments emblemàtics, les subvencions dirigides a fomentar la implantació, modernització i innovació de les petites empreses de Palma i el Consell Municipal de Comerç.

Durant els dos dies de Campus REDEL es presentaren experiències de diferents ciutats (Palma, Barcelona, Santiago de Compostel·la, Saragossa, Múrcia…) i es visitaren projectes d’interès.

REDEL és una xarxa d’entitats expertes en desenvolupament local que treballa per a la millora contínua de les organitzacions a través de la reflexió, la gestió del coneixement i la col·laboració, buscant el reconeixement i la posada en valor a nivell tècnic i polític del desenvolupament local i la seva projecció a nivell internacional.

Entre els seus objectius estan: reflexionar sobre aspectes clau del desenvolupament local per construir un model des d’una identitat comuna; exercir influència davant entitats públiques i privades per impulsar el desenvolupament local i comarcal; dissenyar, desenvolupar i executar projectes, i intercanviar experiències i coneixements per millorar, innovar i incrementar l’eficàcia i eficiència de les entitats associades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.