El pressupost de les subvencions de PalmaActiva per al comerç es dobla per a l’any 2017

L’Ajuntament de Palma destina 92.000 euros per ajudar al petit comerç.

El pressupost de les subvencions de PalmaActiva per al comerç es dobla per a l’any 2017
El pressupost de les subvencions de PalmaActiva per al comerç es dobla per a l’any 2017
Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, ha presentat avui les subvencions per al comerç de l’Ajuntament de Palma per a 2017. La regidora de Comerç ha destacat que aquest any el pressupost de les subvecions es dobla per la bona acollida que van tenir l’any passat, passant de 46.000 a 92.000 euros. Adrover ha expressat el seu desig que aquest any

Aquestes subvencions per als establiments comercials de ciutat tenen un pressupost total de 92.000,00€, amb 2 períodes de valoració de sol·licituds que són:

 • primer període: sol·licituds presentades fins al dia 15 de maig 2017 (46.000€).
 • segons període: sol·licituds presentades fins al dia 15 de setembre de 2017 (46.000€).

L’import màxim de subvenció que es pot atorgar per a cada sol·licitud és del 80 % del cost total de la actuació (IVA exclòs), amb un màxim de 2.300€ per a totes les accions subvencionables excepte per a les actuacions que es duguin a terme per suprimir barreres arquitectòniques, en les quals l’import màxim podrà ser de fins a 4.600€.

Els destinaris d’aquests ajuts són establiments comercials de la ciutat ubicats a peu de carrer i que estiguin ubicats al terme municipal de Palma. Poden ser comerços ja existents –per a la seva modernització i innovació– o nous comerços que s’implantin.

Aquests ajuts de l’Ajuntament de Palma són per a:

 • Renovació i millora tecnològica.
 • Actuacions destinades a garantir la seguretat sistemes d’alarma, detectors, càmeres de seguretat.
 • Actuacions destinades a la incorporació i implantació del disseny per a la millora de la imatge de l’establiment.
 • Retolació comercial interior i exterior.
 • Adequació física de l’establiment destinada a la millora de l’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques.
 • Actuacions dirigides a potenciar una economia baixa en carboni i la millora energètica i sostenibilitat (il·luminació de baix consum, instal•lació o substitució d’aparells de climatització per aparells de tipus A…).
 • Substitució de bosses de plàstic per altres bosses reutilitzables o de un sol ús, de material biodegradable (de tela, de paper, de ràfia o qualsevol altre material diferent del plàstic), sempre que no es cobri als usuaris per aquestes.
 • L’adquisició i la instal·lació de sistemes que possibilitin el reciclat, la reducció, l’eliminació de residus,…

Les bases de la convocatòria valoren:

 • Empreses i comerços que tinguin a la plantilla una o més persones amb discapacitat
 • L’antiguitat dels comerços.
 • La implantació de nous comerços.
 • Comerços que aportin com a valor afegit el comerç just.
 • Comerç que no hagin rebut cap subvenció per al mateix objecte.
 • Inversions destinades a la millora de l’accessibilitat al comerç i a la supressió de barreres arquitectòniques.

Joana Maria Adrover ha destacat que aquestes subvencions són una passa més en la seva ferm aposta de donar suports al comerç de Ciutat. La regidora de Comerç ha recordat altres accions de la regidoria, com la posta en marxa de la comissió d’establiments emblemàtics i la recuperació de la Mesa del Comerç. Ahir PalmaActiva va presentar el projecte “Palma Informa”, que s’emmarca en un programa de formació i ocupació per a majors de 30 anys i en el 10 persones faran visites informatives als petits comerços del municipi, mitjançant qüestionaris detectaran les seves necessitats, informaran sobre subvencions municipals, etc.

L’any 2016 PalmaActiva va atorgar 26 subvencions a comerços per import de 45.538,45€ (es van presentar 37 sol·licituds). Les inversions atorgades van ser per a renovació i millora de la imatge i modernització; per a estalvi energètic, per a equipament de seguretat, per a adequació de local per obertura de nous establiments i per a retolació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.