El comerç de proximitat aprèn com millorar la seva presència a internet gràcies a PalmaActiva

  • PalmaActiva dóna suport al comerç de proximitat amb un projecte per millorar competències digitals.
  • Mitjançant la formació, PalmaActiva ajuda les petites empreses a tenir presència a internet i a les xarxes socials.

El petit comerç aprèn com millorar la seva presència a internet gràcies a PalmaActiva
El petit comerç aprèn com millorar la seva presència a internet gràcies a PalmaActiva
A quines pàgines o xarxes socials s’ha de tenir presència? Com generar publicacions d’èxit? Com crear una tenda on-line? Aquests són alguns dels temes que aquests dies s’estan tractant a les sessions formatives del projecte d’Innovació Digital per al Comerç de Proximitat. Aquesta iniciativa de PalmaActiva pretén oferir als petits comerços de Palma una oportunitat per a millorar les seves competències digitals i la seva presència a internet i xarxes socials. Segons Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, es tracta d’un projecte que ja s’ha implementat en altres ajuntaments d’Espanya amb resultats positius: “Les estratègies comercials s’han vist afectades amb el fenomen de les noves tecnologies, pensam que existeix la necessitat de donar suport al comerç de proximitat per incrementar la seva competitivitat, per oferir noves oportunitats de promoció i venda, així com per millorar les relacions amb els clients”.

Aquest programa de PalmaActiva d’innovació digital en el comerç de proximitat neix amb l’objectiu d’afavorir la competitivitat i la pervivència dels negocis, i també la capacitació tècnica dels titulars i la introducció al comerç electrònic. Per a aconseguir aquests objectius, s’ofereix:
• Assessorament i suport individual en l’aplicació d’eines i de recursos digitals.
• Participació a una sèrie de tallers gratuïts i de caràcter pràctic per a impulsar el coneixement i la correcta implementació dels recursos tecnològics.
• Presència efectiva a les xarxes i millora del nivell de digitalització del comerç.

Els establiments que estan participant a aquest projecte han de complir els següents requisits :
• Ser una micro empresa o petita empresa de Palma.
• Posseir nocions bàsiques d’ofimàtica i xarxes socials i un equip informàtic (ordinador, tableta…) amb el qual treballar durant el projecte.
• Comprometre’s amb el desenvolupament del projecte, participant en les accions formatives i disposar d’un mínim de 2 hores setmanals de dedicació.

Formació

1. Càpsula formativa: Introducció a les xarxes socials per al comerç de proximitat. A quines pàgines o xarxes socials ha de tenir presència la teva empresa, producte o servei? Finalitat: Aconseguir tenir una visió global del potencial de les xarxes socials en el comerç.

2. Càpsula formativa: Gestió de les pàgines i xarxes socials del teu comerç: cóm generar publicacions d’èxit. Finalitat: Aprendre a generar publicacions i continguts que s’adeqüin a les necessitats del moment.

3. Càpsula formativa: E-commerce: principis i estratègies per a la creació de una tenda on-line. Finalitat: Dotar de capacitats i eines per l’elaboració de una pàgina web.

La modalitat de la formació és mixta, és a dir, un percentatge dels tallers són de modalitat presencial i es porten a terme a les instal·lacions de PalmaActiva, i un altre percentatge són on-line, per tal d’adaptar-se a la disponibilitat dels participants i a la vegada, introduir-los al món digital.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.