Dimecres que ve arrenca la sisena edició de la Ruta del Llonguet

El batle de Palma, Jose Hila, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, la directora de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI) Mariona Luis, i el president de l’Associació de Forners i Pastissers, Pep Magraner, han presentat avui al Quiosc de PalmaActiva la sisena edició de la Ruta del Llonguet, coincidint amb la celebració del dia mundial del pa.

35 forns de Palma hi participaran d’aquesta cita, que començarà dimecres 21 d’octubre i finalitzarà el 16 de desembre. Com a novetat enguany els ciutadans podran consultar quins són els forns inscrits a través de l’aplicació de la marca “Pa d’aquí, forn i tradició”. Una millora que s’ha introduït gràcies a la col·laboració de l’IDI, entitat de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. Aquesta aplicació permet també geolocalitzar els forns i conèixer les dades de contacte de cada un, l’horari de venda, i les especialitats de cada establiment. L’app també dona informació de la marca i les tipologies de pans considerats tradicionals a les Illes Balears.

Es manté el preu d’altres anys oferint, tots els dimecres, un entrepà de llonguet diferent amb una beguda per un preu tancat de 3 euros. Cada establiment informarà els seus clients dels tipus d’entrepans i begudes que inclou la promoció.

El batle ha destacat la doble vessant d’aquest esdeveniment, “per una banda volem fer valdré el producte local, alhora que dinamitzam el centre, potenciant el sector del comerç, que ha patit la disminució del turisme i el canvi d’hàbits de la ciutadania a causa de la pandèmia”

Rodrigo Romero ha explicat que “l’objectiu és que la gent hi vagi als forns per així donar a conèixer el producte artesà que es vén. La ruta és un reclam per fidelitzar nous clients, especialment a aquells comerços que més están patint la crisi econòmica”.

El president de l’Associació de Forners i Pastissers de les illes ha incidit en la importancia de l’APP que “permetrà als clients consultar quins forns hi participen a la ruta, les varietats d’entrepans que ofereixen i fins i tot fer encàrrecs o demanar que els hi duguin. Donam facilitat adaptant-nos a la nova realitat sanitària”.