A partir de dia 21 es poden demanar les ajudes extraordinàries de PalmaActiva per al petit comerç, autonòms i petites empreses afectats per la pandèmia del COVID-19

La documentació s’ha de presentar telemàticament mitjançant la pàgina web http://subvencionscovid.palmaactiva.com

 

A partir de demà dia 21 d’octubre –i durant 30 dies o fins que s’esgoti el crèdit pressupostari– es poden presentar les sol·licituds per demanar les ajudes que PalmaActiva i l’Ajuntament de Palma han posat en marxa per ajudar al petit comerç, petites empreses i autònoms de Ciutat afectats per la pandèmia de la COVID-19.

Aquestes subvencions –que tenen una quantia de 1.772.000 euros– tenen l’objectiu d’ajudar al manteniment del teixit empresarial, protegir llocs de feina i fomentar el consum local. Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, destaca que aquesta és una convocatòria “històrica, són les ajudes amb el pressupost més elevat per a persones emprenedores, microempreses i autònoms en la història de l’Ajuntament i de Balears”.

Romero afegeix que les ajudes s’acceptaran per ordre d’entrada fins que s’esgoti el crèdit, i es pot presentar una única sol·licitud per empresa. Tota la documentació es presentarà de manera telemàtica mitjançant la pàgina web http://subvencionscovid.palmaactiva.com (la web s’habilitarà a les 9h de demà).

Aquestes subvencions de PalmaActiva consten de dues línies. La primera, dotada amb 1.346.000€ euros, té per objectiu proporcionar liquiditat. Es dirigeix a aquelles petites empreses, micro-empreses i autònoms que hagin hagut de tancar durant l’estat d’alarma o que hagin minvat la seva facturació almanco un 75 per cent en comparació amb els mesos de març, abril i maig de 2019. La quantia que rebrà cada establiment d’aquests ajuts dependrà de la situació de cada una de les empreses o comerços. En el cas de tancament durant l’estat d’alarma l’ajut màxim serà de 2.500 euros, mentre que per manca de facturació es percebrà un màxim de 2.000 euros.

La segona línia suposarà una inversió de 426.000€ i s’adreça específicament a les empreses, que essent beneficiàries de la línia 1, tinguin persones contractades i hagin mantingut l’ocupació, hagin recuperat treballadors d’Expedients de Regulació d’Ocupació (ERTO) o que hagin incorporat personal. “D’aquesta manera, a més de proporcionar una ajuda genèrica per al manteniment del comerç de proximitat, posam especial èmfasi en el manteniment de l’ocupació”, destaca Romero. La recuperació de treballadors d’ERTO es bonificarà amb un màxim de 3.000 euros, 2.000 per les noves incorporacions i 1.500 per la reconversió de contractes temporals a fixes.

Pel que fa a la línia 1 el màxim per beneficiari serà de 2.500 euros mentre que el màxim a percebre per beneficiari d’ambdues línies de subvenció serà de 9.000 euros.

Podran beneficiar-se d’aquests ajuts persones físiques o jurídiques, comunitats de bens, societats civils i altres entitats econòmiques amb o sense personalitat jurídica, legalment constituïdes, que desenvolupin la seva activitat econòmica al terme municipal de Palma.

Les empreses que poden optar a les subvencions són les que es dediquen a activitats de comerç detallista, activitats de restauració, activitats de serveis i activitats empresarials relacionades amb l’economia creativa (a la que es dona suport des del centre d’empreses de PalmaActiva).

Per primera vegada, aquestes subvencions de l’Ajuntament de Palma inclouen també a les empreses i els autònoms amb activitats que es duen a terme fora d’establiments permanents o que no estan situats a peu de carrer, i que durant la pandèmia també es varen veure afectats pel tancament dels mercats municipals no permanents.