Comença nova Llançadora Connecta Ocupació a Palma

Encara queden places lliures a la Llançadora de Palma

13 dones i 8 homes en atur, d’entre 26 i 59 anys, participen des d’aquesta semana a la nova Llançadora Connecta Ocupació de Palma per reactivar la recerca de feina amb noves tècniques d’orientació laboral i eines digitals, d’acord amb el nou mercat laboral

Durant els propers mesos, els participants aprendran a fer un pla integral de recerca de feina, actualitzaran el seu currículum, assajaran entrevistes de treball, reforçaran competències transversals i digitals, i contactaran amb empreses per perseguir la seva inserció laboral

Les persones interessades en aquest programa, totalment gratuït i amb una mitjana propera al 60% d’inserció laboral, poden fer la inscripció al web www.lanzaderasconectaempleo.es o de forma presencial a les instal·lacions de PalmaActiva

Aquesta iniciativa està impulsada per la Fundació Santa Maria la Real i la Fundació Telefònica. Compte amb el cofinançament del Fons Social Europeu (a través del programa operatiu POISES) i la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat a través de PalmaActiva.

La nova “Llançadora Connecta Ocupació” de Palma ha començat aquesta setmana per ajudar persones a l’atur o desocupació a impulsar la recerca de feina amb noves tècniques d’orientació laboral i eines digitals, adaptades al nou mercat laboral, marcat per la transformació digital de tots els sectors professionals.

La Llançadora Connecta Ocupació de Palma compta actualment amb 21 participants: 13 dones i 8 homes en atur, amb edats compreses entre els 26 i els 59 anys, i amb diversos nivells formatius (ESO, Formació Professional, Batxiller i estudis universitaris). Tenen trajectòries en diferents sectors, com ara comunicació, educació, motor, psicologia, fotografia, turisme, administració, esports electrònics, informàtica, hostaleria o ensenyament d’idiomes, entre d’altres.

Places liures.- Poden continuar entrant més participants fins arribar a un màxim de trenta. Les persones interessades a participar en aquest programa, totalment gratuït i que en edicions anteriors han aconseguit un 60% d’inserció, poden emplenar el formulari d’inscripció a www.lanzaderasconectaempleo.es També ho poden fer de forma presencial a les instal·lacions de PalmaActiva de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

La Llançadora Connecta Ocupació estarà en funcionament fins al juliol en un format en línia. Les persones participants realitzaran dinàmiques d’intel·ligència emocional per aprendre a desenvolupar un pla integral de recerca de feina i enfocar-ne l’objectiu professional; aprendran nous programes per actualitzar el seu currículum; assajaran entrevistes de treball per guanyar confiança en els processos de selecció; reforçaran les seues competències transversals i habilitats digitals; trauran partit al Smartphone i les xarxes socials per a la recerca de feina en línia, realitzaran mapes d’ocupabilitat i contactaran amb empreses per impulsar la seva inserció laboral.Cerca en equip

Recerca en equip.- Félix Jurado ha realitzat el procés de selecció i gestionarà la llançadora durant els propers mesos. Explica que els participants tenen perfils molt diversos però molt complementaris. La seva tasca ara és convertir-se en un equip, millorar les seves competències transversals i digitals, compartir experiències i reactivar la cerca de feina de forma solidària i col·laborativa, augmentant així les seves oportunitats.

“Demanen més orientació en la identificació i el seguiment de l’objectiu professional, posant èmfasi en el desenvolupament del discurs oral i l’entrenament de l’entrevista. Detecten que cal conèixer-se a si mateixos i poder projectar millor el seu jo professional per generar valor a les empreses. També reconeixen que necessiten suport en les relacions en el procés, sobretot en la generació de contactes i la personalització d’autocandidatures”, afegeix Fèlix.