406 establiments s’han adherit a la campanya de vals de descompte de PalmaActiva

L’Ajuntament destina 1 milió d’euros aquesta iniciativa

 

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jordi Vilà i el director general de Comerç, Miquel Carranza han donat a conèixer avui que 406 establiments s’han adherit a la quarta edició de la campanya de vals de descompte de PalmaActiva. El consistori hi destina 1 milió d’euros, que suposarà la posada en circulació de 100.000 vals. La campanya començarà el 27 de març a les 17 hores i es perllongarà durant sis setmanes, fins al 7 de maig.

El regidor de Comerç ha destacat que aquests 406 comerços suposen un increment del 37,16% (+110) respecte als 296 establiments de l’anterior edició: “Aquesta bona xifra de comerços adherits constata la incorporació dels vals descompte com a instrument per contribuir a activar l’economia local i fomentar les compres al petit comerç”. Vilà ha afegit que aquesta edició “es redistribueixen els imports i així ampliam l’efecte d’aquesta inversió, pensam que modificant l’import dels vals aconseguirem que es facin servir per compres més quotidianes i a més comerços”.

Novetats.- A aquesta edició canvia la quantia dels vals i baixa el consum mínim, que passa a ser de 16 euros -amb 10 euros de descompte-. Es podran acumular fins a tres vals a cada establiment, això són 30 euros de descompte per 48 euros de despesa per comerç.

Cada ciutadà major de setze anys podrà disposar d’un total de 9 vals. Pel que fa a l’alliberació dels vals es farà en tres períodes de repartiment amb una periodicitat quinzenal. Aquest any, els vals s’activaran sempre a les 17 hores.

El primer repartiment  serà de 50.000 vals i es farà dilluns 27 (seran 123 vals per comerç). El segon serà dia 11 d’abril i es repartiran 50.000 vals entre tots els comerços que hagin bescanviat el 55% dels vals de la primera remesa (67 vals).

El tercer i darrer repartiment, dia 24 d’abril, es farà entre els establiments adherits que hagin bescanviat el 100% dels vals del primer repartiment i el 40% de la segona remesa.

Miquel Carranza, director general de Comerç, ha explicat que tots els canvis fets a la campanya “han estat fruit d’escoltar les experiències i necessitats del comerços per fer una campanya més amable”. Carranza ha detallat que el districte centre té el 56,65% dels comerços adherits; el districte de Llevant és el segon amb més presència amb un 26,60% del establiments.

Aquesta edició, s’ha fet una licitació per a una plataforma que permet fer la inscripció dels comerços i de les activitats econòmiques interessades, i també el bescanvi dels vals, és a dir, que el comerç pugui pujar directament el justificant de la compra i fer el bescanvi efectiu del val. Els ciutadans, a més, podran accedir per consultar quants de vals han consumit i de quants disposen encara.

Més info i establiments adherits: https://vals.palmaactiva.com