Reunió del Pacte Local per l’Ocupació (PLOT)

  • L’edil Joana Maria Adrover ha presidit avui la darrera reunió de seguiment del PLOT i ha informat del grau d’acompliment dels objectius.
  • Adrover: “Estem satisfets amb els resultats, però insistim en què han de millorar les condicions laborals i els salaris”.

Reunió del Pacte Local per l’Ocupació (PLOT)
Reunió del Pacte Local per l’Ocupació (PLOT)
La regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, ha presidit avui la cinquena reunió de seguiment d’aquesta legislatura del Pacte Local per a l’Ocupació (PLOT), a la qual han assistit diversos agents socials –UGT, CCOO CAEB i PIMEM–. A la reunió han acudit també Pepa Peláez, coordinadora de Turisme, Comerç i Treball; Anna Landero en representació d’UGT; Yolanda Calvo en representació de CCOO; Carme Francés en representació de CAEB, i Marcos Cañabate en representació de PIMEM.

El Pacte Local per l’Ocupació, la Cohesió Social i el Foment de l’Economia Productiva es va signar el passat 24 de gener de 2017 amb l’objectiu d’aconseguir una millora de la qualitat de vida i benestar de la ciutadania de Palma. Des de la signatura del PLOT, la comissió s’ha reunit cada 6 mesos. Durant la sessió d’avui, Adrover ha informat als participants del grau d’acompliment dels objectius del pacte afirmant: “Estem satisfets amb els resultats, però insistim en què queda marge de millora per les condicions laborals i els salaris i per tant hem de seguir treballant”.

Principals objectius del pacte local per a l’ocupació

1. Recuperació del diàleg amb les entitats socials i empresarials
Adrover ha destacat que aquesta legislatura s’ha recuperat el Consell Municipal del comerç, que s’ha reunit 13 vegades. PalmaActiva, a més, ha signat nombrosos convenis i protocols de col·laboració amb diferents entitats sense ànim de lucre i d’inserció laboral.

2. Potenciació del treball públic i estable
L’edil de Treball ha assenyalat que l’atur ha baixat de forma significativa a tots els grups d’edat des de 2015, aconseguint que s’assoleixin els nivells més baixos de persones aturades dels últims deu anys.

3. Garantia de presència de les petites i mitjanes empreses als procediments de contractació de l’ajuntament de Palma / 4. Inclusió de criteris socials a les actuacions de l’ajuntament de Palma
Aquesta legislatura s’han incorporat les clàusules socials i medioambientals, que s’han anat incorporant en els plecs de condicions.

5. Consolidació de Palmaactiva com a eina al servei de la creació d’ocupació de qualitat, millorant els seus mecanismes de formació, inserció i orientació
PalmaActiva ha realitzat al voltant de 800 contractacions directes mitjançant els programes SOIB Visibles, SOIB Joves Qualificats, SOIB Dones, SOIB Formació Dual i les llançadores d’ocupació. A l’Agència de col·locació de PalmaActiva hi ha inscrites 8.172 persones.

6. Promoció i foment de nous jaciments d’ocupació orientats a la innovació, creixement sostenible i economia solidària
PalmaActiva ha ajudat a empreses cooperatives i de l’economia social amb una línia de subvencions. A més, juntament amb la Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears (UCTAIB), s’han organitzat nombroses conferències a les quals han assistit centenars de persones.

7. Consolidació d’un servei d’atenció a l’emprenedor (punt PAE)
El Punt PAE de PalmaActiva es va crear el mes de març de 2018. Ha tramitat 80 expedients i ha donat d’alta 50 empreses.

8. El turisme com a eina de creació d’ocupació de qualitat.
La regidoria de Turisme ha liderat la posada en funcionament del Palau de Congressos. A la fi de 2019 –en dos anys i 9 mesos de gestió– les arques públiques hauran ingressat 7.524.324,69€.

9. Dinamització del comerç local i de proximitat
PalmaActiva durant quatre anys ha obert línees de subvencions de comerç, ha aprovat el catàleg d’establiments emblemàtics, ha posat en marxa el projecte Comerç i escola i acaba d’iniciar el projecte d’innovació digital per al comerç de proximitat. També ha apropat el comerç tradicional i emblemàtic a la ciutadania de Palma mitjançant dues exposicions.

10. Compromís de l’ajuntament de Palma per participar en projectes públics d’altres institucions públiques
PalmaActiva s’ha presentat a totes les convocatòries dels programes subvencionats pel SOIB, contractant gràcies aquests programes a prop de 800 persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.