Reunió del Consell Municipal de Comerç

A la reunió s’han presentat les actuacions fetes des de l’Ajuntament els darrers mesos a favor del comerç de Ciutat.

Reunió del Consell Municipal de Comerç
Reunió del Consell Municipal de Comerç
La tercera sessió d’aquest any del Consell Municipal del Comerç ha tingut lloc avui a PalmaActiva. A la reunió, Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, ha presentat les actuacions fetes des de l’Ajuntament els darrers mesos a favor del comerç de Ciutat.

Durant la reunió, la presidenta de PalmaActiva ha donat compte sobre les darreres accions sobre comerços emblemàtics: l’exposició fotogràfica del catàleg d’establiments actualment es pot visitar a la plaça Josep Maria Llompart a la zona des Rafal Vell, i a partir d’octubre a la plaça Madrid. Adrover ha indicat que properament s’editarà un llibre sobre aquests establiments que servirà com a element de promoció i difusió del comerç de la ciutat. La regidora ha explicat que s’ha planificat una altra acció de suport i foment als establiments emblemàtics de Palma mitjançant una línia específica de subvencions per a aquests establiments. Adrover ha assenyalat que aquests establiments es promocionaran a la propera Word Travel Market.

Adrover ha recordat també que al primer període de les subvenciones de comerç s’han presentat 33 sol·licituds, subvencionant-se finalment 27 establiments i que s’ha exhaurit tècnicament el pressupost previst de 50.000€.

La regidora de Comerç ha recordat que des de l’Ajuntament s’està donant suport a l’edició d’enguany de la Ruta de Llonguet, que ha planificat l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears. Aquesta ruta es desenvolupa tots els dimecres, des del juliol i fins a l’octubre. Amb la mateixa associació el proper 16 d’octubre es col·laborarà en la jornada mundial del pa.

A la reunió Adrover ha donat compte també de les actuacions de la Policia Local, que les darrerres setmanes ha decomisat 33.000 articles que s’anaven a destinar a la venda ambulant. La regidora de Comerç també ha informat els assistents sobre com estan funcionant els punts de descàrrega dels creueristes.

Durant la reunió, Adrover ha recordat que seguint les peticions de les patronals les darreres setmanes s’ha millorat la neteja al carrer Caçador i al carrer Caputxins i s’han substituït els arbres dels cossiols del carrer Sant Miquel per plantes de dimensions més reduïdes. També a petició de les patronals s’ha estudiat la proposta de realitzar una Fira d’Estocs els propers dies 4, 5 i 6 d’octubre a diferents carrers i places de la ciutat. A la reunió s’ha planificat la campanya “Palma tot un centre de diversió”, que es preveu que s’iniciï dia 22 de novembre de 2018 i que finalitzarà dia 7 de gener de 2019.

Per part de l’Ajuntament, a la sessió han assistit Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball; Angélica Pastor, regidora de Seguretat Ciutadana; Bartomeu Cañellas, del grup municipals Ciutadans; Pepa Peláez, coordinadora de Turisme, Comerç i Treball; Sergio Gómez, director general de Comerç; Josep Maria Rigo, coordinador d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Catalina Trobat i Maria Rosa Galiano de l’àrea de Benestar Social.

En representació de les patronals han assistit Antonio Vilella i Pere Pau Mesquida, en representació d’AFEDECO; Toni Fuster i Rocío Gómez, en representació de PIMECO.

Pel que fa als agents socials, els assistents han estat Bladimiro García, en representació d’UGT; Josep Sastregener, en representació d’USO; i Carmen Maria Carmona, en representació de CCOO.

La propera reunió de la comissió està prevista per al quart trimestre de 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La moderació de comentaris està habilitada. El comentari pot trigar una mica a aparèixer.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.